'Google Pixel Watch draait op vier jaar oude processor'

'Google Pixel Watch draait op vier jaar oude processor'

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Pixel Watch draait volgens geruchten op een processor die Samsung Galaxy Watch uit 2018 ook gebruikte. Het gaat om de Exynos 9110-processor en dat is een verouderde chip. De reden hiervoor is dat het Pixel Watch-project nu eenmaal lang geleden al van start is gegaan.

Exynos 9110

De Samsung-processor is overigens niet voor het laatst gebruikt in het slimme horloge uit 2018. Ook de Samsung Galaxy Watch 3 uit 2020 bevat deze chip. De Watch 4 niet: die heeft aan de binnenkant een Exynos W920. Of het echt klopt of de Pixel Watch zo’n verouderde chip gebruikt, dat moet nog blijken. Dit nieuws is gebaseerd op een bron die 9to5Google verder niet nader omschrijft.

Google zou er weinig voor voelen om middenin de ontwikkeling van zijn nieuwe gadget te kiezen voor een compleet andere chip, dat in zekere zin toch het hart is van een gadget. Het is niet per se slecht nieuws. Google gebruikt ook in zijn Pixel-telefoons vaker processoren die niet het nieuwste van het nieuwste zijn, terwijl de toestellen verder goed functioneren.

'Google Pixel Watch draait op vier jaar oude processor'

Google Pixel Watch

Verder weten we nog niet heel veel van Pixel Watch, omdat Google hiermee duidelijk wil wachten tot het apparaat uitkomt in de herfst. Dat is dan tegelijk met de Pixel 7-smartphone. Wel gaat het gerucht dat dat de accu 300mAh is en dat er e-sim-ondersteuning is. Het is echter allemaal nog in mysterie gehuld en dat is op zich logisch: het is voor het eerst dat Google met een slim horloge komt.

Wat we bijvoorbeeld nog graag te weten willen komen is waar deze smartwatch zoal verschijnt. In Nederland vissen we vaak achter net wanneer het gaat om Pixel-telefoons, dus het is te hopen dat we voor de Pixel Watch niet worden overgeslagen. Eerst komt er echter nog een Pixel-telefoon (6a) uit en de Pixel Buds, dus voordat we meer leren over dit horloge zijn we waarschijnlijk wel een zomer verder.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij ervan, zo'n toch wel jarenoude processor in je nieuwe gadget? Laat je reactie achter bij dit artikel.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk