Problemen met notificaties Huawei Mate 9 opgelost

Problemen met notificaties Huawei Mate 9 opgelost

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is de opvolger in de populaire Mate-serie van grote smartphones van de Chinese fabrikant Huawei. Het toestel bevat een nieuwe HiSillicon Kirin 960-chipset, 4GB RAM en 64GB opslag. Op de achterkant zien we twee camera's, een 12 en 20 megapixel-exemplaar. Verder bevat het toestel een 5,9 inch scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels.

Problemen met notificaties

Sander ondervond een ietwat vreemde optie bij de notificaties: "Zo is het niet mogelijk om de icoontjes van notificaties in de statusbalk te laten zien: je kunt er voor kiezen om helemaal geen icoontjes weer te geven of om het aantal notificaties te laten zien. Doordat er geregeld permanente notificaties zijn, zoals van het weerbericht van Google Now of van de Chromecast, staat dat nummer zelden op 0 en heeft daardoor weinig nut. Dit is erg storend, omdat je dan altijd de notificatiebalk naar beneden moet trekken om te zien van welke, vaak onbelangrijke, app je een notificatie hebt ontvangen."

Probleem opgelost

Gelukkig heeft Huawei dit snel opgepakt en hun nieuwste vlaggenschip van een update voorzien om dit euvel te verhelpen. Zoals je in de onderstaande screenshot ziet is het nu weer mogelijk om pictogrammen weer te geven voor notificaties in plaats van nummers of helemaal niets.

Gelukkig is het nu weer duidelijk voor Mate 9-gebruikers welke app een melding heeft gestuurd. Wij zijn benieuwd of jullie hier ook last van hadden en de update inmiddels binnen hebben?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk