Problemen met Google Documenten? Dat kan aan je adblocker liggen

Problemen met Google Documenten? Dat kan aan je adblocker liggen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google erkent dat er een probleem is met het gebruik van Google Documenten en Presentaties. Het heeft te maken met een verandering in de werking van populaire adblockers die ervoor zorgen dat de Googles gratis kantoordiensten zich vreemd gedragen.

Probleem Google Documenten

Verschillende gebruikers klagen online op websites als Reddit dat ze problemen ervaren in Google Documenten en Presentaties op de pc. Tekst lijkt foutief uit te lijnen en wordt afgebroken op de pagina, en er zijn zelfs beelden van Documenten waarin er tekst verschijnt die overlapt met de rest van het document als je ze typt. Het probleem varieert bij gebruikers, want sommigen krijgen zelfs helemaal niet de mogelijkheid om een nieuw document te beginnen, dat weet Android Police.

Problemen met Google Documenten? Dat kan aan je adblocker liggen

Een tijdlang was de oorzaak onbekend, maar Google treedt nu naar buiten met een verklaring. Het is Google Drive product manager Remy Burger die voor meer duidelijkheid zorgt in een tweet: "Als je momenteel problemen ervaart met marges en paragrafen in Google Documenten, dan is dat door recente wijzigingen die Adblock / Easylist heeft gemaakt. We hebben er helaas geen controle over. Je kan 'drive.google.com' whitelisten of je adblocker helemaal uitschakelen om het op te lossen".

Problemen met Google Documenten? Dat kan aan je adblocker liggen

Oplossing in de maak

Adblock heeft ook op Twitter gereageerd op tweets van klagende gebruikers. Het bedrijf stelt dat er op dit moment gewerkt wordt aan een oplossing. Het is ook op dit moment niet bekend hoe breed het probleem verspreid is, maar het lijkt zich voor te doen op zowel pc's als Chromebooks. Of de versie van Chrome die je gebruikt een rol speelt is onbekend.

Voor nu is het best om even een andere browser te gebruiken of zowel 'drive.google.com' als docs.google.com als uitzondering in te stellen voor je adblocker. Met dat je dat doet, zouden we je ook willen vragen om ook voor Androidworld.nl zo'n uitzondering in te stellen. Veel nieuwssites als de onze kunnen alleen blijven voortbestaan dankzij advertenties. Alleen zo kunnen de websites die je graag volgt elke dag opnieuw voor nieuws en leuke content zorgen. Anderzijds werken we bij Androidworld aan andere manieren waarop je onze website kan ervaren, waaronder onze nieuwe app.

Ervaar jij problemen met Google Documenten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk