Private Share werkt weer op Samsung-telefoons

Private Share werkt weer op Samsung-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De nieuwe functie Private Share is beschikbaar in One UI 3.1 en laat je beveiligd bestanden delen. De functie werkte in eerste instantie niet maar nu wel weer dankzij een update voor de bijbehorende app.

Wat is Private Share?

Private Share zit in One UI 3.1 en werd geïntroduceerd met de Galaxy S21-telefoons. Met Private Share kun je bestanden tot 20 MB verzenden die de ontvanger alleen kan zien en niet kan doorsturen. Screenshots maken van de bestanden is niet mogelijk. De verzender bepaalt tevens hoe lang de bestanden beschikbaar zijn voor de ontvanger en de verzender kan ook zien of de ontvanger de bestanden bekeken heeft. In One UI 3.1 kun je ook tevens de locatie metagegevens van je foto’s verwijderen voordat je ze deelt.

Volgens Samsung maakt Private Share gebruik van op blockchain gebaseerde encryptie en gaf op 18 februari aan dat de functie samen met het nieuwe One UI 3.1 ook voor andere Samsungtelefoons beschikbaar zou komen. Inmiddels hebben de meeste telefoons deze update ontvangen maar helaas werkte Private Share niet. Er kwamen op diverse fora en ook op de Androidworld-redactie klachten binnen over een foutmelding op het scherm met daarin het onderstaande advies.

Private Share werkt weer op Samsung-telefoons

Gelukkig is er nu een oplossing. Er staat een update voor de Private Share-app klaar en die moet het probleem verhelpen. Je kan de app via de Galaxy Store of de Play Store op je Samsung met One UI 3.1 bijwerken via de onderstaande linkjes. Kun jij nu gebruikmaken van Private Share? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Bedankt voor de tip, Henk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk