‘Prijzen Samsung Galaxy Watch 4 zijn uitgelekt, lopen op tot 500 euro’

‘Prijzen Samsung Galaxy Watch 4 zijn uitgelekt, lopen op tot 500 euro’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsungs Unpacked-evenement voor de Galaxy Z Fold en Flip, Galaxy Buds 2 en de Galaxy Watch 4-serie vindt vermoedelijk in augustus plaats. Geruchtenmakers trekken zich weinig aan van dat gegeven, blijkt uit de veelvuldige publicaties van details over de hardware van Samsung. Inmiddels zijn we ook bekend met de prijzen van de Samsung Galaxy Watch 4, je leest alles daarover in dit artikel.

Samsung Galaxy Watch 4 (Classic)

Nadat vorige week het bestaan van de Samsung Galaxy Watch Active 4 werd afgeschoten, kwamen geruchtenmakers deze week tot de conclusie dat het Active-horloge wel bestaat, en dat de Samsung Galaxy Watch 3 opgevolgd wordt door de Watch 4 Classic. Samsung zal dit jaar namelijk bekendmaken dat het Active-model als de reguliere Galaxy Watch 4 wordt uitgebracht, terwijl het non-Active model in de Classic-reeks plaatsneemt. Waarom Samsung afscheid lijkt te nemen van zijn Galaxy Watch Active-modelnaam, is niet bekend.

‘Prijzen Samsung Galaxy Watch 4 zijn uitgelekt, lopen op tot 500 euro’

Verder werd bekend dat Samsung met zijn Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 4 Classic-horloges vier verschillende horloge-afmetingen op de markt brengt. Samsung wil de Galaxy Watch 4 namelijk in 40mm en 44mm-modellen uitbrengen, terwijl Samsungs Galaxy Watch 4 Classic het mogelijk mag stellen met 42mm, 44mm en 46mm-modellen. Degenen die niet hun gehele bankrekening willen stukslaan, moeten alvast kiezen voor de reguliere Galaxy Watch 4, dat valt te concluderen op basis van prijzen die MySmartPrice in handen heeft.

Prijzen Samsung Galaxy Watch 4-serie

Naar verluidt schommelen de adviesprijzen voor de 40mm-variant van de Samsung Galaxy Watch 4 tussen de 350 en 370 euro. Koop je liever de grotere 44mm-versie, dan betaal je mogelijk tussen de 380 en 400 euro voor je Samsung Galaxy Watch 4. Welke prijzen zullen gelden voor de Nederlandse markt, blijft vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Van Samsungs Galaxy Watch 4 Classic zijn enkel prijzen bekend van de 42mm en 46mm-modellen. Wil je een Samsung Galaxy Watch 4 Classic, dan moet je een flink stuk dieper in je buidel tasten dan nodig is voor de reguliere Watch 4. Het 42mm-model krijgt volgens de website namelijk een richtprijs mee van 470 euro. Degenen die het grotere 46mm-model aanschaffen, mogen daar mogelijk nog 20 euro bij optellen voor een prijs van 500 euro.

‘Prijzen Samsung Galaxy Watch 4 zijn uitgelekt, lopen op tot 500 euro’

Als de genoemde prijzen juist zijn, dan valt de prijs van een Samsung Galaxy-smartwatch flink hoger uit dan het geval was bij de Galaxy Watch 3 of Galaxy Watch 2 Active. Samsung lanceerde de Watch 3 namelijk met een adviesprijs van 429 euro voor het 41mm-model en 459 euro voor het model dat een 45mm-behuizing kreeg. Kijken we naar de Watch Active 2's adviesprijzen uit 2019, dan zien we daar een lichte stijging voor het 40mm-model – van 300 euro naar 350 euro – terwijl Samsung het grotere model net iets lager prijst dan in 2019, op maximaal 400 euro ten opzichte van 419 euro in 2019.

Lancering begin augustus?

Wanneer Samsung de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch Classic 4 precies op de markt wil brengen, is nog onbekend. Verwacht wordt dat Samsung de horloges tezamen met de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold 3 wil lanceren. Net als in 2020 wordt verwacht dat Samsung begin augustus een evenement zal inplannen om de apparaten te onthullen.

Tegen die tijd komen we alles te weten over Samsungs One UI Watch-softwarelaag voor Wear OS en krijgen we veel meer details beschikbaar over de hardware van de Galaxy Watch-horloges. Samsung zou naast de horloges en vouwbare telefoons, ook nieuwe Galaxy Buds lanceren, de Galaxy Buds 2. Verwacht wordt dat de oortjes een adviesprijs tussen de 150 en 180 euro zullen krijgen. Wil je meer weten over de aanstaande Galaxy Buds 2, lees dan zeker dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij van de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 4 Classic? Denk jij dat Samsung weer een hit kan gaan scoren met zijn Galaxy Watch-horloges die ditmaal worden aangedreven door Wear? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Met de Galaxy Wearable-app verbindt je je Galaxy-smartwatch of bluetoothoordopjes met je telefoon. Je kan met de app ook functies en apps op je Galaxy-wearable, die ..
Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk