Preview Moto X4: chique middenklasser laat gedegen indruk achter

Preview Moto X4: chique middenklasser laat gedegen indruk achter

Moto X4

De Moto X4 is door Motorola op een persconferentie aangekondigd. Na afloop hiervan mocht de pers naar een aparte ruimte om dit toestel even aan de tand te voelen. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je in een ander artikel, maar hier ligt de focus op de X4.

Dit toestel is een mid-range toestel van Motorola, en is gefocust op een premium gevoel. De mid-range kant herken je aan de specificaties. Zo wordt er een Snapdragon 630 gebruikt, samen met 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Toch komt de Moto X4 op sommige punten als een duurder toestel over dan de €379,99 die het toestel moet gaan kosten.

Het eerste waar je dit aan merkt is de bouwkwaliteit van de X4. De achterkant is van glas, en dit voelt erg fijn aan. Hier dragen de ronde hoeken aan bij, waardoor de telefoon prettig in de hand ligt en er chique uitziet. Door de ronde hoeken vallen de grote van de bezels ook mee, en kan de telefoon alsnog met één hand worden bediend. Het toestel is ook niet dik, en meet 8 millimeter op deze dimensie. Er worden door de glazen achterkant en donkere kleuren (blauw en zwart) wel redelijk snel vingerafdrukken zichtbaar.

De accu is 3.000 mAh, en moet samen met de zuinige processor wel een tijdje mee kunnen gaan. Dit hebben we helaas nog niet kunnen testen. Wat we wel hebben kunnen testen was de waterbestendigheid: er waren diverse bakken water waar de Moto X4 onder water lag om de IP-68 certificering aan te tonen.

Het 5.2 inch LCD scherm zag er op het eerste gezicht ook prima uit, maar in de donkere ruimte van Lenovo was dit ook nog niet perfect te beoordelen.

Een ander focuspunt van de Moto X4 is de dubbele camera aan de achterkant. Hiermee kan je schakelen tussen een gewone foto en groothoeklens, zodat er extra veel in beeld past. De sensoren zijn een 12 en 8 megapixel exemplaar. Er kan met deze dubbele lens ook een diepte-effect worden gecreëerd (bokeh-effect). Toen we even dit laatste uitprobeerden, duurde dit wel lang voordat de foto helemaal was verwerkt. Dit zou kunnen liggen aan de nog niet geoptimaliseerde software, maar het is wel een puntje van aandacht.

Over de software gesproken: de Moto X4 draait op Android 7.1.1 Nougat, met weinig tot geen aanpassingen aan de Androidversie. De ervaring leert ons dat er hierdoor een vloeiende en snelle Android kan worden gecreëerd, en dat leek ook hier weer het geval. Hoe de software door de tijd heen zich al houden, moet zich nog uitwijzen.

Aan de onderkant is ten slotte nog een USB Type-C poort te vinden, wat we nog niet veel tegen zijn gekomen in andere mid-range toestellen, een pluspunt voor de X4 in het kader van toekomstbestendigheid. Al met al laat de Moto X4 een gedegen indruk achter.

Prijs en beschikbaarheid Moto X4

Er zullen twee kleuren van de Moto X4 te koop zijn, namelijk zwart en blauw. De Moto X4 met 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen is vanaf 30 september beschikbaar voor €379,99.

Motorola Moto X4
3000 mAh
5.2 inch - 1080x1920 px
64 GB
Snapdragon 630

Meer info

Motorola Moto X4
3000 mAh
5.2 inch - 1080x1920 px
64 GB
Snapdragon 630

Meer info

Lees meer over:
Moto X

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties