Preview Android 7.1 Nougat komt snel, 'echte' release in december

Preview Android 7.1 Nougat komt snel, 'echte' release in december

Android 7.1 Nougat 

In eerste instantie kunnen we een developer preview van Android 7.1 Nougat verwachten. Deze versie is bedoeld voor ontwikkelaars, die alvast kunnen zorgen dat hun apps gebruik maken van de nieuwe functies van Android 7.1. Overigens is Android 7.1 een kleine update ten opzichte van de huidige Nougat-versie, Android 7.0.

Er zijn maar een paar veranderingen in Android 7.1, zoals de mogelijkheid om een rond icoontje aan apps toe te voegen. Deze kunnen dan door jouw homescreen-app worden weergegeven in plaats van de 'traditionele' icoontjes. Daarnaast kunnen ontwikkelaars snelkoppelingen toevoegen aan een icoontje, waarmee je door over een icoontje te swipen er voor kunt kiezen om bijvoorbeeld in Google Maps direct naar de routeplanner te gaan. Verder is het onder andere mogelijk om direct met het toetsenbord plaatjes in te voeren. Meer informatie vind je in ons volledige overzicht met de veranderingen.

Android 7.1 voor Pixel en andere toestellen

Vreemd genoeg gaf Google al voor de nieuwe Android-versie officieel aan te kondigen aan dat de Google Pixel en Pixel XL, de eerste eigen smartphones van Google, op Android 7.1 Nougat draaien. Ook wisten we al sinds het evenement van vorige week wat de nieuwe functies in 7.1 zijn.

Google heeft nu aangegeven in een blogpost dat de uiteindelijke release van Android 7.1 Nougat in december volgt. Dat wil niet zeggen dat er in de tussentijd geen toestellen uitgebracht worden met Android 7.1 Nougat of dat er geen updates worden vrijgegeven. Google laat namelijk weten er met zijn partners te werken om Android 7.1 de komende maanden naar apparaten in het Android-ecosysteem te brengen.

De versie van Nougat die in december uitkomt, zal vermoedelijk versienummer 7.1.1 of hoger krijgen, waarbij de versie die deze week wordt uitgeleverd in verschillende landen op de Pixel en Pixel XL versienummer 7.1 zal krijgen. Dat duidt er op dat de developer preview die we op zeer korte termijn kunnen verwachten al heel stabiel zal zijn en echt bedoeld zal zijn om ontwikkelaars hun apps snel te laten testen. Ook bij Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgende snel na het uitkomen een nieuwe release (4.0.3), die volgens Google als 'de echte Ice Cream Sandwich' moest worden gezien.

UPDATE: de previewversie van Android 7.1.1 Nougat is beschikbaar. Ook de versie die in december uitkomt, zal versienummer Android 7.1.1 krijgen.

Beschikbaarheid

De eerste versie van de developer preview voor Android 7.1 Nougat komt snel beschikbaar voor de Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C. Andere apparaten zullen in een later stadium volgen. Om deze previewversie te ontvangen, kun je je hier aanmelden voor het Android Bèta-programma.

Begin december volgt de uiteindelijke release van Android 7.1 en Google brengt deze als update uit voor de Nexus 6, 5X, 6P, Nexus Player, Google Pixel C, Pixel en Pixel XL. Daarnaast komt de update ook uit voor een aantal Android One-apparaten, maar welke is nog niet bekend gemaakt. Het lijkt er op dat de eerste updates naar Android 7.1 Nougat voor toestellen van andere fabrikaten al voor december zullen volgen.

Lees meer over:
Android 7.1 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer