Eerste blockchain-telefoon van HTC komt in het derde kwartaal op de markt

Eerste blockchain-telefoon van HTC komt in het derde kwartaal op de markt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HTC Exodus

HTC wil het blockchain-ecosysteem uitbreiden met de ontwikkeling van 's werelds eerste telefoon voor gedecentraliseerde applicaties en beveiliging. Met de release van de HTC Exodus, inclusief een cruciale cold-storage wallet, wordt dit nu gerealiseerd. Er is nog niet veel bekend over het toestel, HTC houdt de spanning er goed in. Nu maakt de Taiwanese smartphonefabrikant bekend dat het eerder gelanceerd toestel in het derde kwartaal op de markt komt.

HTC Exodus

Chief Crypto Officer Phil Chen van HTC licht nog een tipje van de sluier op: "In het nieuwe internettijdperk zijn mensen zich over het algemeen meer bewust van hun data. Dit is een perfecte gelegenheid om gebruikers de mogelijkheid te bieden eigenaar te zijn van hun digitale identiteit." Volgens Chen is de Exodus is een uitstekende plek om te beginnen aangezien de smartphone de plaats is waar al je gegevens vandaan komen en is daarmee het meest persoonlijke apparaat. Hij is erg enthousiast over de mogelijkheden die Exodus biedt om het internet te decentraliseren en het opnieuw vorm te geven voor moderne gebruikers.

Exodus een wat ons betreft een toepasselijke naam voor dit blockchain-toestel. Exodus verwijst naar het bijbelverhaal over het vertrek van de Israëlieten uit het oude Egypte onder leiding van Mozes. Zij trokken door de Rode Zee op weg naar het Beloofde Land. Blockchain symboliseert het Beloofde Land waarbij data wordt opgeslagen op meerdere plaatsen en open is voor iedereen want niemand is de eigenaar.

CryptoKitties 

Deze telefoon bevat dus een universele wallet voor het opslaan van cryptocurrency met ondersteuning voor populaire valuta als Bitcoin en Ethereum. De Exodus-telefoons moeten gezamenlijk een blockchainnetwerk maken waarin onderling cryptocurrency verhandeld kunnen worden. Hiervoor brengen ze de eerste NFT-blockchainspel ter wereld, CryptoKitties genaamd, naar een een aantal HTC-devices, te beginnen met de HTC U12 Plus.

Spelers moeten in deze game digitale katten kopen, ermee fokken, nieuwe katjes creëren en ze weer verkopen. Daar vang je er geen euro’s voor, maar Ethereum. Cryptokitties is ontwikkeld om blockchain toegankelijker te maken voor mensen.

Hoe de HTC Exodus er precies uit gaat zien, zowel van buiten, als van binnen, is nu nog niet bekend. We zijn erg benieuwd naar hoe de blockchain de gebruikerservaring zal gaan beïnvloeden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk