Dit populaire wachtwoord is in minder dan seconde gekraakt

Dit populaire wachtwoord is in minder dan seconde gekraakt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het woord 'password' is nog steeds het populairste wachtwoord ter wereld: één dat in minder dan een seconde wordt achterhaald door hackers. Het wachtwoord 'Samsung ' groeit ook in populariteit, maar dat maakt het geen betere keuze.

Populairste wachtwoord

Hackers hebben minder dan een seconde nodig op de populairste en zwakste wachtwoorden ter wereld te kraken. Het gaat dan om heel originele creaties zoals uit deze top vijf van de meest gebruikte wachtwoorden: 'wachtwoord', '123456', '123456789', 'guest' en 'qwerty'. Als we hierbij meteen ook jouw wachtwoord hebben verklapt, is het niet onze schuld.

Volgens de cijfers die NordPass deelt , zijn de slechtste wachtwoorden nog steeds mateloos populair. Volgens een onderzoek dat in 30 landen werd uitgevoerd is ook het wachtwoord 'Samsung' steeds populairder en de nummer 78 op de lijst van de meest gebruikte wachtwoorden wereldwijd. Twee jaar geleden pronkte het nog op plaats 198. En voor de duidelijkheid: in Zuid-Korea, Samsungs thuisland, werd het onderzoek niet uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Batman versus superman

Enkele andere opvallende keuzes zijn: iloveyou (plaats 43), dragon (plaats 70), pokemon (plaats 107), eminem (plaats 178) en starwars (196). Batman (plaats 185) verliest ook van Superman (plaats 125) in dit gevecht van beschamend slechte wachtwoorden.

Maar hoe komt het dan dat zoveel gebruikers kiezen voor een slecht wachtwoord? Dat heeft vooral te maken met gemakzucht en onwetendheid. Om gebruikers beter te beschermen gaan de grootste techfabrikant vanaf volgend jaar hun diensten zonder wachtwoord aanbieden, maar wel met een andere vorm van beveiliging.

Wachtwoorden zijn daarmee nog niet in één keer de wereld uit en daarom kijk je best naar deze vijf tips voor sterke wachtwoorden. En controleer ook of je niet een van deze slechte gewoonten hebt. De makkelijkste manier om veilige wachtwoorden te maken is met een wachtwoordbeheerder. Dit zijn 4 gratis apps en de Google Wachtwoordmanager is ook een goede keuze. Ben jij wel goed in het bedenken van veilige wachtwoorden? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk