Polar Vantage V2 officieel: premium multisporthorloge met nieuwe functies

Polar Vantage V2 officieel: premium multisporthorloge met nieuwe functies

Polar Vantage V2 

Vorig jaar lanceerde de Polar twee sporthorloges, de Vantage M en de duurdere Vantage V. De Polar Vantage V is dan ook het stokpaardje van de Finse wearable-fabrikant. Het is een premium sporthorloge voor mulitsport en triatlontraining. Nu kondigt Polar de opvolger van dit stokpaardje aan, de Vantage V2. De Polar Vantage V2 is even duur als zijn voorganger en krijgt een aantal nieuwe functies.

De Polar Vantage V2 focust zich op signalen die het lichaam geeft en biedt vervolgens inzichten die ervoor kunnen zorgen dat je je trainingen beter kan plannen, slimmer kan trainen en efficiënter kan herstellen. De balans tussen training en herstel staat hierbij centraal. Het sporthorloge komt net als zijn voorganger met persoonlijke metingen van onder andere de hartslag, slaap, calorieën en bekende functies als FitSpark, hardloopvermogen via de pols, Recovery Pro en Training Load Pro. Het horloge komt ook met functies die Polar introduceerde met de Polar Grit X (429,90 euro): zoals turn-by-turn spraaknavigatie via Komoot, weersvoorspellingen (actuele weersinformatie en een tweedaagse voorspelling), Hill Splitter en FuelWise. Daarnaast neemt de Vantage V2 de kleurthema's van de goedkopere Polar Unite over.

De Polar Vantage V2 is 21 % lichter dan zijn voorganger en weegt 52 gram. De batterij van het sporthorloge gaat net als de Grit X tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus (GPS en hartslagmeting aan de pols) en zelfs tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies. Lange trainingen zoals een (ultra)trailrun zijn dus ook geschikt.

Prestatietesten voor hardlopen en fietsen

Polar voegt er ook nieuwe mogelijkheden aan toe. Zo zijn er de 'Running en Cycling Performance'- testen. Met deze prestatietesten kan je je hartslag, snelheid en kracht inzichtelijk maken. Hierdoor kan de voortgang nog beter bijgehouden worden.

Leg Recovery 

Leg Recovery is ook een nieuwe functionaliteit. Hiermee kan de gebruiker zonder extra sensoren trainingen optimaliseren. Leg Recovery sluit volgens Polar naadloos aan op de reeds bestaande functies, zoals Training Load Pro en Recovery Pro, om gebruikers te helpen begrijpen hoe hun lichaam op het trainen reageert en wanneer de gebruiker klaar is voor meer.

Muziekbediening

De Polar Vantage V2 komt tevens met een veelgevraagde functie: muziekbediening. Al kun je nog geen muzieknummers opslaan op het apparaat. Het horloge Polar-horloge maakt namelijk verbinding met de muziek-app op je smartphone, zodat je je muziek kunt bedienen zonder je smartphone tevoorschijn te halen. Daarnaast zijn er de nieuwe weer- en telefoonnotificaties te vinden.

Test Hub

Het Polar Flow-ecosysteem omvat tools voor planning en follow-up van je trainingen, activiteiten en slaap. Polar heeft aan dit systeem het nieuwe Test Hub toegevoegd. Test Hub verzamelt al je testgegevens op één plek zodat ze gemakkelijk geanalyseerd kunnen worden en beter inzicht bieden in je voortgang.

Polar Vantage V2 kopen

De Polar Vantage V2 heeft dezelfde adviesprijs als de Vantage V gekregen, namelijk 499,90 euro en 549,90 euro voor het pakket met een hartslagsensor. Het sporthorloge is verkrijgbaar in de kleuren Black, Grey/Lime en Green. Er zijn ook horlogebandjes in verschillende kleuren en maten beschikbaar. Deze kosten 9,90 euro en 34,90 euro per stuk.

  • Polar Vantage V2 kopen via Polar
  • Polar Vantage V2 kopen via Bol.com
  • Polar Vantage V2 kopen via Coolblue
  • Polar Vantage V2 kopen via Amazon

Lees meer over:
Smartwatch Wearables Polar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties