'Pokémon Go spelers lopen gemiddeld 2.000 stappen per dag meer'

'Pokémon Go spelers lopen gemiddeld 2.000 stappen per dag meer'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Met Pokémon Go word je de wijde wereld ingestuurd om je nieuwste Pokémon te trainen en te vangen. Een Amerikaanse studie heeft geconcludeerd dat spelers van dit spel gemiddeld bijna 2.000 stappen meer zetten dan voorheen. Dat is 20% van het gemiddelde van 10.000 stappen wat aanbevolen is.

Met je voetjes van de vloer 

Je kan veel zeggen over het spel van Pokémon Go, maar als het goed wilt spelen zul je wel naar buiten moeten gaan. Meestal doe je dit te voet. Het American Heart Association wilde erachter komen of spelers van Pokémon Go ook daadwerkelijk meer bewegen dan voorheen. Hiervoor zijn er 167 spelers voor een periode van iets meer dan 6 weken onderzocht Hierbij werd het aantal stappen gemeten. De conclusie van het onderzoek was dat de spelers van Pokémon hun gemiddelde aantal stappen met 1.976 stappen verhoogde. Dit is bijna 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 10.000 stappen. 

Pokémon GO-hype Kijkduin

Een andere conclusie van het onderzoek luidde dat mensen die het minst bewogen voordat het spel uitkwam, en mensen die beweging het meeste nodig hadden zoals mensen met overgewicht / obese, juist de meeste toename hadden in het aantal stappen. Zij hadden gemiddeld een toename van 3.000 stappen per dag. Daarnaast hadden deelnemers van dit onderzoek twee keer zoveel kans om meer dan 10.000 stappen per dag te halen. Het onderzoek benadrukt dat de beste beweging activiteiten zijn die je ook daadwerkelijke doet, en Pokémon Go hier een positieve invloed op kan hebben. 

[readmore articles="188439"]

Toch zijn er enkele kanttekeningen bij het onderzoek te plaatsen. De onderzochte periode van 6 weken besloeg drie weken voor Pokémon Go werd uitgebracht, en iets meer dan drie weken daarna. Bij de lancering werd de game natuurlijk fanatieker en meer gespeeld, en de interesse kan door de tijd heen afnemen. Dit heeft ook invloed op het aantal stappen dat wordt gezet. Dit geeft de studie zelf ook aan, maar het zegt ook dat updates zoals de tweede generatie Pokémons juist weer mensen actiever kan maken.

Pokémon Go tweede generatief

Ten slotte is het nog maar de vraag hoe representatief de steekproef van 167 mensen is, en hoe groot de invloed van het weer is op het aantal gezette stappen. Het is namelijk in Amerika over het algemeen wat warmer weer dan in Nederland, dus of de resultaten in Nederland ook geldig zijn is twijfelachtig. 

Bron: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk