Pokémon GO spelen voor klanten Belgische provider onmogelijk

Pokémon GO spelen voor klanten Belgische provider onmogelijk

Blokkade Proximus

Veel Belgische Pokémon GO-spelers klagen, zo is te zien op AlleStoringen. Op Twitter lezen we dat provider Proximus bevestigt dat er problemen zijn met het spelen van deze populaire game. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan wat de oorzaak hiervan is. Het niet duidelijk waarom alle gebruikers van de provider verbannen zijn.

Afbeelding via Twitter

De blokkade door Niantic, het bedrijf achter Pokémon GO, zou te maken hebben met eenProximus-klant die de regels heeft overtreden. Er zou een verbinding van de provider gebruikt zijn om een illegale kaartendienst voor Pokémon GO beschikbaar te maken. Dit is verboden en Niantic had eerder al aangekondigd stappen te ondernemen hier tegen. Met dergelijke diensten is het eenvoudig om Pokémon op te sporen om ze vervolgens te vangen.

[readmore article="186300"]

Pokémon GO-ban

De laatste paar dagen zijn er veel bans uitgedeeld in Pokémon GO aan mensen die hebben vals gespeeld. Maar ook makers van third-party-apps zijn geblokkeerd door Niantic. De spelers die geen toegang meer hebben tot de game doordat Proximus is geblokkeerd, hoeven niet per se iets fout gedaan te hebben, het lijkt er vooralsnog op dat de volledige provider geblokkeerd is.

Spelen via een 3G- of 4G-verbinding is op dit moment niet mogelijk voor klanten van de Belgische provider. Of WiFi een oplossing biedt, is eveneens niet bekend. Maar vaak zijn er op plaatsen waar Pokémon te vinden zijn, geen WiFi-verbinding beschikbaar.

Update 20-8: Proximus-klanten kunnen weer spelen, maar mobiele data wordt wel weer gewoon in rekening gebracht aan prepaid-klanten.

Lees meer over:
Amusement

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer