[Podcast] Smartphone-fotografie: de evolutie van VGA tot 108 megapixel

[Podcast] Smartphone-fotografie: de evolutie van VGA tot 108 megapixel

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In onze podcastreeks over smartphone-fotografie zoomen we in op alles wat met de camera's van onze telefoons te maken heeft. Te gast is fotograaf Rob Turk van smartphone-fotografie.nl. In deze aflevering bespreken we hoe smartphonecamera's de voorbije jaren zijn verbeterd.

Evolutie van smartphone-fotografie

Rob Turk is een professioneel fotograaf van beroep, maar besloot enkele jaren geleden om te beginnen met de website smartphone-fotografie.nl. We zagen eerst nog erg eenvoudige VGA-camera's op de eerste telefoons verschijnen, maar toen de eerste smartphones op de markt kwamen werden betere 5 MP camera's gebruikt, zoals ook op de Samsung Omnia die Turk gebruikte als eerste telefoon.

"Het was pas later, zo'n vijf à zes jaar geleden dat ik besefte dat we hier iets meer mee moesten doen", dat zegt Turk in een gesprek met Androidworld. "Mijn collega's verklaarden me gek, maar een smartphone is nu eenmaal iets dat je altijd bij je hebt en gewoon degelijke foto's kan afleveren", zegt Turk.

Related articles

108 MP sensor van Samsung

De aanleiding van dit gesprek was de eerste 108 MP sensor die Samsung heeft aangekondigd. Volgens Turk zal die in staat zijn om foto's met extra veel details vast te leggen, wat vooral tot zijn recht komt als je foto's gaat uitvergroten. Het belangrijkste aspect van deze sensor is volgens hem het feit dat hij groter is dan alle andere smartphone-camera's. "Een grotere sensor heeft meer plaats voor pixels en kan bijgevolg ook meer licht opvangen", legt Rob Turk uit.

Ontdek het eerste deel van ons gesprek met Rob Turk in onderstaande podcast.

Wil je de podcast liever wil downloaden? Dat kan hier.

Meer afleveringen: 

Ontdek alles over onze nieuwe podcast van Androidworld, Tech in Five. Tech In Five brengt je elke werkdag het laatste technieuws in vijf minuten. Je host Dim behandelt in deze dagelijkse podcast de meest relevante nieuwsonderwerpen in tech. Deze podcast van maximaal vijf minuten is te beluisteren via elke podcastapp.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk