[Podcast] Smartphone-fotografie: dit zijn de beste telefoons voor fotografie

[Podcast] Smartphone-fotografie: dit zijn de beste telefoons voor fotografie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In onze podcastreeks over smartphone-fotografie zoomen we in op alles wat met de camera's van onze telefoons te maken heeft. Te gast is fotograaf Rob Turk van smartphone-fotografie.nl. In deze aflevering bespreken we de beste telefoons voor fotografie.

De beste telefoons voor fotografie

Als eerste telefoon die Rob Turk wil aanbevelen, kiest hij de Galaxy S10 Plus van Samsung. "Hij heeft ook een accu dat lang meegaat en een mooi, helder OLED-scherm, wat belangrijk is", aldus de fotograaf. Rob Turk is minder de spreken over het variabel diafragma waar de hoofdcamera van gebruikt maakt, want volgens hem is die functie enkel zinvol wanneer er te veel licht is kan worden overgeschakeld naar het f/2.4-diafragma.

Ook de Huawei P30 Pro kan Turk bekoren. "Met name de weergave van lichtsterkte bij slechte omstandigheden is ontzettend goed. Het is bizar hoe briljant hij die beelden onder die omstandigheden maakt", stelt Rob Turk. "In minder goede lichtomstandigheden zal de P30 Pro het bijna van eender welk toestel winnen", dat zegt de expert in smartphone-fotografie.

Gerelateerde artikelen

Prijs-kwaliteit

Daarnaast bejubelt Turk ook de OnePlus 7 Pro. "De resolutie en de lenskwaliteit van die camera zijn gewoon heel goed, en zeker in verhouding tot de prijs. Vergelijk die telefoon met een S10 Plus of een iPhone XS, dan zit je wel aan een significant lagere prijs."

Ontdek de absolute favoriet van Rob Turk uit deze selectie van drie telefoon in onderstaande podcast. Eerder spraken we al met hem over de evolutie van smartphone-fotografie door de jaren heen in een vorige aflevering.

Ontdek het tweede deel van ons gesprek met Rob Turk in onderstaande podcast.

Wil je de podcast liever wil downloaden? Dat kan hier.

Meer afleveringen: 

Ontdek alles over onze nieuwe podcast van Androidworld, Tech in Five. Tech In Five brengt je elke werkdag het laatste technieuws in vijf minuten. Je host Dim behandelt in deze dagelijkse podcast de meest relevante nieuwsonderwerpen in tech. Deze podcast van maximaal vijf minuten is te beluisteren via elke podcastapp.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk