Pocophone F1 mag eindelijk Android 10-update in ontvangst nemen

Pocophone F1 mag eindelijk Android 10-update in ontvangst nemen

Pocophone F1

Pocophone werd in 2018 opgezet als de regelrechte OnePlus-tegenhanger. Met de eerste telefoon van de fabrikant, de Pocophone F1, liet het bedrijf zien dat het veel waar voor je geld zou bieden. Na de onthulling van de eerste telefoon bleef het voor lange tijd stil. Zou er nog een tweede telefoon op de markt komen? Recent maakte Pocophone bekend dat het voortaan als losstaand bedrijf opereert en introduceerde het zijn tweede telefoon: de Pocophone X2. Pocophone F1-eigenaren worden niet vergeten – zo rolt de Chinese smartphonefabrikant ditmaal de grote Android 10-update uit naar de F1.

 Pocophone F1

Pocophone bracht de F1 in 2018 uit, toen nog als Xiaomi-dochteronderneming

Bij de introductie van de Pocophone F1 in augustus 2018, draaide het toestel op Android 8.1 Oreo. In de afgelopen 1,5 jaar kreeg het toestel daarmee een update naar Android 9.0 Pie, ditmaal gevolgd door de update naar Android 10, tezamen met de update naar MIUI 11. Met de update wordt het voor de gebruikers eindelijk mogelijk om een systeembreed donker thema in te schakelen. Verder is het mogelijk om de gesture-navigatie te gebruiken, in plaats van de standaard knoppen. Pocophone heeft de update ten slotte volgestopt met beveiligingsupdates: de patchdatum staat op 1 februari 2020.

Beschikbaarheid

Het zal nog even duren alvorens alle eigenaren van de Pocophone F1 de Android 10-update op hun toestel mogen ontvangen. Pocophone maakt gebruikt van een batch-uitrol. Indien er problemen met de update opduiken, zou het zo kunnen zijn dat de update vertraagd uitrolt. Vermoedelijk zullen er maar weinig problemen aanwezig zijn. Alvorens de update voor het grote publiek uit te rollen, is er een bèta-update geweest voor een specifieke gebruikersgroep. Mocht jij de Android 10-update van de Pocophone F1 alvast in ontvangst nemen? Laat het weten via het e-mailadres van de redactie.

Beelden van de telefoon

De Pocophone X2 is een precies kopie van de Redmi K30 van Xiaomi

Wat de toekomst van Pocophone nog zal brengen, blijft nog onbekend. Het bedrijf introduceerde op 4 februari de Pocophone X2. Het toestel is een directe tegenhanger van de Redmi K30. Niet alleen het uiterlijk van de K30 en de X2 zijn overeenkomstig. Ook aan de binnenkant vinden we dezelfde componenten, waaronder een Snapdragon 730G-chipset. Het 120 Hz-scherm van de Redmi K30 is ook in de Pocophone X2 terug te vinden, evenals de camerasensoren van de Redmi-smartphone. Het is duidelijk dat Xiaomi en Pocophone een gezamenlijke toekomst tegemoet gaan, zelfs al is het een ‘losstaand bedrijf’.

Pocophone F1
4000 mAh
6.18 inch - 1080 x 2246 px
64/128 GB
Snapdragon 845

Meer info

Pocophone F1
4000 mAh
6.18 inch - 1080 x 2246 px
64/128 GB
Snapdragon 845

Meer info

Lees meer over:
Pocophone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties