'Poco richt pijlen op de OnePlus Nord met aankomende budgettopper'

'Poco richt pijlen op de OnePlus Nord met aankomende budgettopper'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Poco en OnePlus Nord

Poco bracht met de Pocophone F1 twee jaar geleden een ontzettend sterke telefoon uit die vooral opviel omwille van zijn lage prijs. Ondertussen was het even wachten, maar Poco heeft dat succes kunnen herhalen met de F2 Pro. Ondertussen is Poco ook een volwassen smartphonemerk geworden dat meerdere toestellen in verschillende prijscategorieën aankondigt, en dit keer heeft Poco een concurrent klaar voor de OnePlus Nord.

Het gaat zelfs om een zelfverklaarde concurrent, want in een tweet teaset Poco"s wereldwijde woordvoerder Angus Kai Ho Ng het aankomende toestel samen met de populaire Nord. "De OnePlus Nord... of zal je wachten op de nieuwe Poco?", zo luidt het.

Beelden van de tweet

Specificaties

Er zijn ook goede redenen om het aankomende toestel met de Nord te vergelijken, want op basis van gelekte geruchten bij Mysmartprice krijgen we een beeld van de gelijkenissen. Poco gebruikt als eerste dezelfde chipset als de Nord, namelijk de Snapdragon 765G die 5G ondersteunt. Daarnaast overtreft Poco het 90 Hz AMOLED-scherm op papier met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Beelden van de telefoon

De Poco F2 Pro

Poco lanceerde naast de F2 Pro ook al een budgettelefoon met de M2 Pro en een midrange toestel met de X2. Die laatste heeft een Snapdragon 730G en je kan dus stellen dat het nieuwe toestel zich vermoedelijk tussen de F2 Pro en de X2 bevindt wat prijs en specificaties betreft. Of het toestel naar Nederland en België komt is nog niet bekend. Wat wel zeker is, is dat mijn collega Claudia alvast erg enthousiast was over de OnePlus Nord, en dat kan je hier lezen in haar review.

Bedankt voor de tip, Tom!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk