‘Poco F3: ontwerp lekt uit voor de lancering, dit moet je weten’

‘Poco F3: ontwerp lekt uit voor de lancering, dit moet je weten’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Maandag 22 maart houdt Poco een internationaal lanceringsevenement voor de Poco F3 en de Poco X3 Pro. Van beide toestellen lekte eerder specificaties uit en ditmaal zien we van de Poco F3 persafbeeldingen die het ontwerp van het Poco-vlaggenschip tonen en verschillende specificaties bevestigen.

Poco F3

Xiaomi kondigde in februari de Redmi K40 en Redmi K40 Pro aan – twee betaalbare vlaggenschepen. Het ontwerp van de Redmi K40 (Pro) bevat een kenmerkende cameramodule, die ‘toevallig’ ook terugkomt in het gelekte ontwerp van de Poco F3. Geruchtenmaker Ishan Agarwal publiceerde zaterdagavond een afbeelding waarop de Poco F3 in vol ornaat te zien is, waaronder de cameramodule met ruimte voor drie camerasensoren.

Gerelateerde artikelen

Niet alleen de cameramodule is hergebruikt, ook het scherm van de Poco F3 lijkt van de Redmi K40-serie afkomstig – dat blijkt onder andere uit de gecentreerde hole-punch notch. Zelfs de kleuren op de Poco F3 lijken rechtstreeks afkomstig van de K40, met uitzondering van de blauwe variant die wel een Poco-designsausje heeft gekregen.

Op het gebied van specificaties lijkt de Poco F3 veel op de reguliere Redmi K40; zo gebruikt de Poco F3 volgens Agarwal een Snapdragon 870 5G-chipset die eveneens gebruikt wordt in de Redmi K40. Of andere specificaties eveneens gelijk zullen zijn tussen de Redmi K40 en Poco F3 is nog niet bekend, maar gezien eerdere samenwerkingen tussen Poco en Redmi lijkt dat wel logische keuze.

Gekopieerde Redmi K40

Mochten de specificaties gelijk zijn, dan krijgt de Poco F3 een 6,67-inch Full HD AMOLED-scherm dat een maximale helderheid van 1.300 nits kan behalen en een verversingssnelheid van 120 Hz biedt – het scherm wordt mogelijk bedekt met Gorilla Glass 5. Verder bevat de telefoon wellicht een 48 MP-hoofdcamera, 8 MP-telecamera en een 5 MP-telemacrocamera. In de hole-punch notch van het 6,67-inch scherm op de F3 van Poco vinden we verder mogelijk een 20 MP-selfiecamera.

‘Poco F3: ontwerp lekt uit voor de lancering, dit moet je weten’

Het ontwerp van de Poco F3 heeft wel (heel) veel weg van de Redmi K40-serie

Redmi voorziet op de K40 in een 4.520 mAh-batterij die ondersteuning biedt voor snelladen met 33 watt, dit wordt vermoedelijk doorgezet naar de Poco F3. Wat vermoedelijk eveneens van de Redmi K40 in de Poco F3 terecht zal komen, zijn de twee opslagconfiguraties, met keuze uit 6 GB of 8 GB-werkgeheugen, gekoppeld aan respectievelijk 128 GB en 256 GB-opslaggeheugen.

Prijzen en lancering Poco F3

Xiaomi lanceert de Poco F3 op 22 maart – we zullen dus nog maar kort hoeven wachten voordat de specificaties van Poco's aanstaande vlaggenschip worden onthuld. Zo vlak voor de lancering van de F3 zijn de prijzen nog onbekend. Voor de Redmi K40 Pro en K40 Pro Plus betaal je omgerekend 360 en 475 euro. Gezien de Poco F3 lager gepositioneerd wordt zullen de prijzen vermoedelijk dichtbij de 300 euro liggen. Kijk jij uit naar dit toestel? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk