Plex: gratis Chromecast-ondersteuning voor iedereen

Plex: gratis Chromecast-ondersteuning voor iedereen

Plex

Met Plex is het mogelijk om mediabestanden af te spelen op bijvoorbeeld een SmartTV. Plex heeft twee sterke kanten. Ten eerste is de mediaserver erg snel te installeren op Mac, Windows en Linux, waarna bijna alle mediabestanden gestreamd kunnen worden naar verschillende apparaten. Ten tweede is de mediaserver érg compleet. Vanaf vandaag is daar, ook voor niet-betalende gebruikers, Chromecast-ondersteuning aan toegevoegd. Hiermee is het mogelijk ondersteunde formaten af te spelen, direct via de Chromecast. Hou hierbij wel rekening met het feit dat het aantal bestanden dat afgespeeld kunnen worden door de Chromecast nog vrij beperkt is, simpele DVD-bestanden (VOB), kunnen bijvoorbeeld niet afgespeeld worden.

Plex had al Chromecast-ondersteuning, maar dat was alleen voor betalende leden met de zogenaamde PlexPass.

Beschikbaarheid

Voor PlexPass-houders is de Android-applicatie gratis, voor gebruikers zonder een Plex-abonnement kost de app € 3,64. Hiermee is het onder andere mogelijk RTL XL en Uitzending Gemist te kijken via een Chromecast.

Plex: Stream Free Movies & Watch Live TV Shows Now
Plex for Android maakt het mogelijk om, zonder tussenkomst van een mediaspeler, al jouw beschikbare media te streamen naar je SmartTV, mediaspeler of Andro ..

Meer info

Lees meer over:
Media en video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties