Betalen in Play Store nu mogelijk met PayPal in Nederland en België

Betalen in Play Store nu mogelijk met PayPal in Nederland en België

Sebastiaan Kissing

door Sebastiaan Kissing

Laatst geüpdatet

PayPal in Google Play Store

Google heeft zojuist bekend gemaakt dat het mogelijk is om te betalen met PayPal in de Play Store. Dit zou mogelijk zijn in 12 landen wereldwijd, en ook Nederland en België zitten hierbij. In Google Wallet wordt de mogelijkheid toegevoegd om PayPal te autoriseren om deze vervolgens als betaalmethode te selecteren in de Play Store. Ook via de Google Play Store op je toestel is het mogelijk om een PayPal-account toe te voegen.

De toevoeging van PayPal als betaalmethode brengt ook met zich mee dat er betaald kan worden vanaf een bankrekening. Het is mogelijk geld te storten op een PayPal-account via een bankrekening of eventueel via een automatisch incasso. Op deze manier wordt het aanschaffen van apps en games in de Play Store ook mogelijk voor mensen zonder creditcard.

PayPal in Play Store

 

PayPal-ondersteuning voor de Play Store leek al in 2010 door Google geïntroduceerd te worden, maar het heeft dus nog een behoorlijke tijd moeten duren voordat Google de ondersteuning heeft toegevoegd. Dit leek te komen door het feit dat Google zijn eigen dienst Wallet uitbreidde tot een heuse PayPal-concurrent. Toen Google twee jaar geleden ook ondersteuning voor betaalpassen naast creditcards toevoegde, leek PayPal-ondersteuning wel héél ver weg.

Andere betaalmethoden

Het is ook mogelijk om in de Google Play Store af te rekenen via de telefoonrekening. In Nederland kan dat bij KPN en T-Mobile, in België kan dat bij Mobistar. Aangekochte applicaties worden dan opgeteld bij het bedrag dat jouw telefoonprovider aan het einde van de maand int.

Google biedt ook cadeaukaarten, of gift cards, aan. Deze kaarten zijn te gebruiken voor het aanschaffen van content en bieden een vast tegoed. De beschikbaarheid van deze kaarten is vandaag ook uitgebreid, maar Nederland en België behoren niet tot de landen waar ze beschikbaar zijn. Niet-officieel zijn ze hier al wel aan te schaffen.

Beschikbaarheid

De nieuwe mogelijkheden zullen snel beschikbaar komen voor alle gebruikers in Nederland en België. Het is niet mogelijk om apparaten en accessoires af te rekenen met PayPal, je kunt alleen content als apps, games, muziek, boeken en films aanschaffen. Momenteel lijkt de functie nog niet ingeschakeld te zijn. Het lijkt er op dat een update van de Google Play Store-applicatie noodzakelijk is, op Google+ deelt één van de Android-ontwikkelaars screenshots van de verder ook licht vernieuwde Play Store met onder andere transparante menubalken bovenaan het scherm. Deze update, vermoedelijk dus met PayPal-ondersteuning, zal automatisch op je Androidtoestel binnenkomen.

Bron: Android Developers Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk