Play Store beveelt nu Google Opinion Rewards aan bij gebruikers

Play Store beveelt nu Google Opinion Rewards aan bij gebruikers

Google Opinion Rewards

De Play Store geeft gebruikers in een melding de tip om Google Opinion Rewards te installeren, dat weet 9To5Google. "Verdien Play Store-krediet met Google Opinion Rewards", staat in de melding te lezen. Daarna volgt een korte beschrijving van de app waarin Google uitlegt dat je geld krijgt om in de Play Store te gebruiken zodra je deelneemt aan enquêtes. Dat geld kan je dan weer gebruiken voor de aankoop van boeken, apps of andere content uit de applicatiewinkel.

De melding is bij een groep gebruikers te zien vanuit het hamburgermenu waar een rode stip zichtbaar is. Als je het menu opent, merk je eenzelfde stip bij 'Meldingen'. Het is opmerkelijk dat Google reclame maakt voor Opinion Rewards, want doorgaans dienen Play Store-meldingen om apps aan te bevelen of om gebruikers op de hoogte te houden van apps met vroegtijdige toegang die beschikbaar zijn.

Screenshot van Google Opinion Rewards

Niemand op onze redactie kreeg de melding te zien en het is niet bekend of het om een grote groep gebruikers gaat die de melding te zien kregen. Wie de app alvast op zijn telefoon had geïnstalleerd kreeg de aanbeveling eveneens te zien in de Play Store.

Verbeteringen

Google Opinion Rewards kreeg vorig jaar een nieuw jasje met het Material Design van Google. Wie enquêtes invult en daarvoor Play Store-krediet krijgt kan dat geld gedurende één jaar besteden en daarna vervalt het automatisch, dat maakt te Google recent nog duidelijk in een verklaring. Je kan ook te allen tijden zien wanneer je tegoed vervalt. Gebruik jij de app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Opinion Rewards
Als je Google Opinion Rewards geïnstalleerd hebt, krijg je regelmatig een notificatie met de vraag om enquêtes van marktonderzoekers in te ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties