Play Store introduceert een automatische app-archiveringsoptie

Play Store introduceert een automatische app-archiveringsoptie

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Ondanks het feit dat je steeds meer ruimte op je telefoon krijgt, is de kans groot dat je toch meldingen krijgt dat je ‘vol’ zit. Hiervoor is de archiveerfunctie voor apps ontzettend handig. Toch moest je dit handmatig instellen. Dat is nu niet meer het geval dankzij een nieuwe feature in de Google Play Store.

Google’s Play Store houdt je telefoon schoon

Je opslagruimte kan in de loop van tijd behoorlijk rommelig worden. Google pakt dit aan met verschillende maatregelen. Hieronder valt een recent geïntroduceerde optie voor app-archivering, die automatisch de opslagruimte vermindert voor apps die je al een tijdje niet hebt gebruikt. Terwijl je in het verleden enkele stappen moest volgen om het te activeren, rolt Google nu een eenvoudige schakelaar uit in de Play Store.

Automatisch archiveren was voorheen alleen beschikbaar wanneer je bijna geen opslagruimte meer over had, met een melding die verscheen en vroeg of je deze optie wilde inschakelen om wat ruimte vrij te maken.

Zoals opgemerkt door Mishaal Rahman op X en AssembleDebug op Telegram, wordt de functie voor automatisch archiveren nu beschikbaar voor een veel groter aantal gebruikers. Je kunt deze vinden in de Play Store-instellingen onder het tabblad Algemeen, waar je hem eenvoudig kunt in- of uitschakelen.

Dit maakt het veel gemakkelijker om proactief met je opslagruimte om te gaan, zodat je al je belangrijkste apps op je apparaat kunt houden zonder dat ze zoveel ruimte in beslag nemen als voorheen.

De automatische app-archivering maakt gebruik van het App Bundle-formaat van Android, waarmee app-ontwikkelaars alleen de benodigde bestanden naar je telefoon hoeven te sturen. Dit is bedoeld om zowel bandbreedte als opslagruimte te besparen. Met de functie voor automatisch archiveren ingeschakeld, kan je telefoon de pakketten zelfs nog verder optimaliseren.

Google geeft aan dat je hiermee tot 60 procent opslagruimte kunt besparen zonder gegevens te verliezen en zonder dat je de app hoeft te verwijderen. Als je de app later opnieuw wilt openen, moet je telefoon bepaalde extra bestanden downloaden.

Nog steeds aanwezig, maar in de cloud

Gearchiveerde apps zullen nog steeds op je startscherm staan, maar ze krijgen een klein wolkpictogram om aan te geven dat ze niet volledig beschikbaar zijn voor gebruik. Gearchiveerde apps zullen ook verschijnen in het paneel Beheren van apps en apparaten in de Play Store onder het tabblad Beheren. Hier vind je een nieuw filter genaamd Gearchiveerd, dat je kunt inschakelen om alleen gearchiveerde apps weer te geven.

De optie voor automatisch archiveren wordt momenteel uitgerold.

Apps - Play Store Link

Apps - Play Store Link

Apps laat je de toplijstjes in de Play Store zien zoals je gewend bent, maar dan zonder alle games. Google zelf maakt geen onderscheid tussen spelletjes en apps, waa ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk