In Play Store ontdek je nu makkelijker apps voor tv, Wear OS en Android Auto

In Play Store ontdek je nu makkelijker apps voor tv, Wear OS en Android Auto

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In een nieuw tabblad van de Play Store voor Android kan je nu gemakkelijker zoeken naar apps die niet voor smartphones zijn gemaakt. Je vindt er apps voor Android TV, Android Auto en Wear OS, en je installeert deze rechtstreeks vanaf je telefoon.

Play Store-tabblad

Als je apps wil installeren voor Android Auto, dan moet je dat via je smartphone doen, want er is geen afzonderlijke Play Store die je rechtstreeks in de auto kan raadplegen. Je hebt die wel voor Android TV en Wear OS-horloges, maar dan nog is het eenvoudiger om apps vanaf je telefoon te installeren. Zeker met de laatste wijziging in de Google Play Store die 9To5Google nu heeft opgemerkt.

Je kan nu makkelijker apps filteren op basis van het soort apparaat. Je gaat daarvoor in de Play Store op je telefoon naar het Apps-tabblad onderaan -> Andere apparaten bovenaan. In dat menu zie je daarna de knoppen: Horloge, Tv en Auto.

Telefoon als centraal punt

Zoals gezegd, het was al langer mogelijk om apps voor je tv, horloge en auto te installeren met je smartphone. Maar nu kan je ook vlotjes door de Play Store bladeren terwijl je alleen apps voor het betreffende apparaat bekijkt. Google wil van je telefoon een centraal punt maken waarmee je de andere slimme systemen in je huis kan beheren, en dus ook de Play Store-apps.

Gerelateerde artikelen

De functie wordt nu geleidelijk uitgerold naar telefoons, maar ze is alvast op de redactie te zien. Google heeft recent ook een verbeterde interface uitgerold van de Play Store voor Wear OS, die apps ontdekken in installeren soepeler laat verlopen.

Heb jij de verbetering als op jouw smartphone ontdekt? En vind je deze functie handiger dan bijvoorbeeld apps installeren vanaf het kleinere scherm van je horloge? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over de Play Store

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk