Google Play Store laat zien of apps advertenties bevatten

Google Play Store laat zien of apps advertenties bevatten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

'Bevat advertenties'

Ontwikkelaars die hun apps richten op kinderen of families dienen al sinds vorig jaar aan te geven of hun apps en games voorzien zijn van advertenties. Zo kunnen ouders een bewuste keuze maken om hun kinderen wel of niet bloot te stellen aan advertenties.

Eind vorig jaar liet Google ontwikkelaars weten dat deze aanduiding voor alle apps wordt ingeschakeld. Voor 11 januari van 2016 moesten ontwikkelaars laten weten of hun apps wel of geen advertenties bevatten. Wanneer ontwikkelaars liegen over het gebruik van advertenties, kunnen de apps verwijderd worden en de accounts van ontwikkelaars geschorst.

Google Play Store laat zien of apps advertenties bevatten

Google laat bijvoorbeeld ook zelf bij de YouTube-app zien dat er advertenties getoond worden. Ontwikkelaars mogen we hun eigen apps onder strikte voorwaarden promoten zonder dat er hoeft te worden aangegeven dat een app advertenties bevat. Zo moeten de gepromote apps onder andere onder een menu 'Meer apps' gezet worden.

Beschikbaarheid

Het lijkt er op dat de verandering op afstand wordt doorgevoerd, waardoor het even kan duren voordat jij de 'bevat advertenties'-mededeling ziet. Ook lijkt de wijziging op de webversie van de Google Play Store nog niet zichtbaar en is de mededeling alleen te zien bij apps voor kinderen.

Via: Reddit

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk