3 kleine maar nuttige verbeteringen in Play Services-update

3 kleine maar nuttige verbeteringen in Play Services-update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google sleutelt aan Wallet en je telefoon kan nu apps automatisch archiveren als je te weinig opslag hebt. Verder werken Xiaomi-telefoons nu als een digitale autosleutel. Al deze verbeteringen maken deel uit van de laatste update van Play Services.

1. Google Wallet-verbeteringen

Google Wallet moet veel meer worden dan de verzamelplek voor je credit cards en betaalpassen. Wallet kan ook al de boarding pass van je vlucht bewaren, net als tickets voor evenementen. Uit de changelog van de december-update van Google Play Services blijkt nu dat Wallet nog meer functies krijgt.

Vanaf een Fitbit-wearable kan je voortaan je betaalpassen beheren. Dat werkt momenteel alleen bij de nieuwe Sense 2- en Versa 2-smartwatches. Daarnaast test Google in bepaalde staten van de VS een systeem waarmee gebruikers hun ID of rijbewijs kunnen toevoegen aan Wallet. Google Wallet verifieert daarbij de kwaliteit van de pasfoto.

2. Xiaomi-telefoons ontgrendelen auto's

De digitale autosleutel is ook een onderdeel van Wallet, tenminste op telefoons van Google en selecte Samsung-toestellen. In Play Services is bekend geraakt dat het vanaf nu ook ondersteund wordt op telefoons van Xiaomi, al is het niet bekend om welke modellen het precies gaat. We hebben daarvoor bij Xiaomi om verduidelijking gevraagd.

Er werken vandaag nog maar weinig auto's met de digitale autosleutel. Je kan alleen auto's van BMW met je telefoon ontgrendelen en dan met name modellen die sinds 2020 op de markt zijn verschenen. Google werkt met telefoonfabrikanten en autobouwers samen in het zogenaamde Car Connectivity Consortium. Onder meer General Motors, Honda, Hyundai en Volkswagen nemen ook deel aan die gesprekken, en dus kunnen we op termijn ook ondersteuning bij auto's van deze merken verwachten.

Gerelateerde artikelen

3. Apps archiveren

Als laatste ontdekken we dat Google het archiveren van apps heeft verbeterd. Apps archiveren is een alternatief voor verwijderen en de functie werd recent bij een deel van de Android-gebruikers uitgerold. Het voordeel van apps archiveren ten opzichte van verwijderen, is dat je persoonlijke gegevens van de app bewaard blijven. En toch neemt de app veel minder ruimte in beslag op je telefoon. Je kan op elk moment de app herstellen.

Wat nu nieuw is bij het archiveren van apps, is dat je telefoon voortaan automatisch apps gaat archiveren. Dat gebeurt bij ongebruikte apps en alleen wanneer een telefoon te weinig resterende opslag heeft om goed te blijven functioneren. Als er te weinig opslag vrij is kan je smartphone namelijk geen essentiële updates meer downloaden en dat kan allerlei problemen met zich meebrengen.

Dankzij de changelog van Play Services is ook bekend geraakt dat Google werkt aan een Android-alternatief voor het Apple Find-netwerk. Wat denk jij van de nieuwe functies van Google Wallet? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk