Google geeft plaatsen in zoekresultaten een Material You-makeover

Google geeft plaatsen in zoekresultaten een Material You-makeover

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Als je nu een plaatsnaam googelt, word je verwelkomd door een overzichtelijke Material You-weergave bestaande uit meerdere vakken met informatie. Zo ziet het er uit.

Informatie over plaatsen in Google Zoeken vernieuwd

Google heeft de zoekresultaten van plaatsen in Google in een modern Material Your-jasje gestoken. Als je nu op het altijd mooie Venlo googelt, dan zie je verschillende soorten informatie in vier vakken onder en naast elkaar. Bovenin zie je een carrousel met verschillende foto's van de plaats waarop je hebt gezocht. Daaronder zie je vakken met de locatie op Google Maps, het huidige weer op die plek en de route ernaartoe via verschillende vervoersmiddelen. Tenslotte is er een stukje informatie over de plaats vanuit Wikipedia te vinden.

Ook op desktop is het nieuwe ontwerp te zien als je zoekt op een plaatsnaam. Alleen wordt daar de weergave van de vakken horizontaal weergegeven met de Wikipedia-informatie in aan de zijkant, net naast de overige zoekresultaten.

Zie jij het nieuwe Material You-ontwerp bij de zoekresultaten van een woonplaats al in je browser? Laat het ons weten in de reacties.

Wat is Material You?

Google introduceerde Material You met Android 12 als een nieuwe interface in Android die volledig om de gebruiker draait. Material You bouwt voort op het bekende Material Design, maar met een focus op personalisatie en individualiteit. Material You stelt gebruikers in staat om de visuele elementen van hun Android-ervaring aan te passen op basis van hun eigen voorkeuren en stijl. Met behulp van kleuren, vormen en fonts worden interfaces getransformeerd om aan te sluiten bij de persoonlijke smaak van elke gebruiker. Het doel van Material You is om een meer persoonlijke gebruikerservaring te creëren.

Nieuwe weergave van de Google-zoekresultaten op desktop

Nieuwe weergave van de Google-zoekresultaten op desktop

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk