Pixel Watch kan niet opladen op je Pixel-telefoon – of andere Qi-laders

Pixel Watch kan niet opladen op je Pixel-telefoon – of andere Qi-laders

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Heb je een handige draadloze oplader gekocht bij een Zweedse meubelgigant, of denk je op vakantie te gaan met je Pixel 7 zonder je Watch-oplader, kom je bedrogen uit. Google heeft bevestigd dat de Pixel Watch niet kan opladen door hem op je Pixel-telefoon te leggen of een andere draadloze Qi-lader te gebruiken.

Pixel Watch

Even werd gedacht dat dat wel mogelijk was, maar als je je Google Pixel Watch wilt opladen, dan zal je toch echt de meegeleverde lader moeten gebruiken. Het is niet mogelijk om een draadloze oplader te gebruiken of je eigen Pixel-telefoon. Jammer, maar helaas. Nu komt Pixel Watch niet uit in Nederland, maar mocht je de gewilde gadget importeren, zorg dan dat hij sowieso met een speciaal voor het slimme horloge gemaakte oplader wordt geleverd.

Dat komt misschien gek over, want ook Pixel Watch gebruikt een variant van draadloos opladen, zoals we ook kennen van Samsung- en Apple-smartwatches. Echter zit de interne kern van Pixel Watch zo in elkaar dat het niet mogelijk is om het apparaat op een andere manier op te laden dan met de officiële lader. Hoewel er dus geen pinnetjes nodig zijn en er wel degelijk draadloos wordt opgeladen, is dat dus toch een andere manier. Om die reden kan het horloge bijvoorbeeld ook niet opladen op de nieuwe Pixel Stand.

Pixel Watch kan niet opladen op je Pixel-telefoon – of andere Qi-laders

Draadloos opladen

Het kan wel toevallig voorkomen dat sommige draadloze opladers wel werken met dit apparaat, zeker als ze misschien wat anders worden geconfigureerd, maar de kans is heel erg klein dat dat ook daadwerkelijk goed gaat. Sterker nog, het kan er zelfs voor zorgen dat je Google-horloge juist ontlaadt en dus leegloopt in plaats van oplaadt, iets wat al is bewezen door de gadgets achterop een Pixel 7 Pro of Galaxy 4 Fold te leggen. Let bovendien op: ook al zegt het horloge wel dat hij oplaadt, dat blijkt helemaal niet te gaan doen, schrijft 9to5Google.

Jammer dat het niet anders werkt, want dat maakt het niet bepaald een heel universeel apparaatje om op te laden. Niet heel erg duurzaam ook, want dat betekent dat er toch weer een lader in het doosje moet, dat je als je hem op vakantie vergeet je misschien weer een nieuwe lader moet aanschaffen, enzovoort. Hopelijk worden er snel manieren gevonden om dat toch anders op te lossen, maar anders: heel zuinig zijn op je ‘draadje’.

Gerelateerde artikelen

Moet Google beter zijn best doen om zijn apparaten beter te laten aansluiten bij andere gadgets en laders? Of mag dat innovatie niet in de weg staan? Laat jouw mening achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk