Pro-versie van Pixel-tablet gelekt in code van Google-app

Pro-versie van Pixel-tablet gelekt in code van Google-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er was in september een gerucht over een Pro-versie van de aankomende Pixel-tablet waar Google aan werkt. Na lange tijd is er opnieuw een aanwijzing naar die high-end versie ontdekt in de code van een Google-app. We leggen het uit.

Pixel Pro-tablet

Geregeld gebeurt het dat er wilde geruchten opduiken en dat tipgevers het niet bij het rechte eind hebben. Een gerucht over nieuwe producten wordt daarom pas echt geloofwaardig wanneer een onafhankelijke bron de informatie bevestigt.

De eerdere geruchten over de Pixel Pro-tablet deden ons twijfelen, omdat het lange tijd stil bleef over dit model en doordat Google er zelfs niets over bekend heeft gemaakt. De geruchtenverspreider Kuba Wojciechowski (via Twitter) komt nu toch met nieuwe informatie, want in de code van de Google Camera Go-app is de codenaam 'TangorPro' opgedoken. Die vondst is erg interessant als je weet dat 'Tango' de codenaam is die Google intern gebruikt om naar de Pixel-tablet te verwijzen.

Gelekte foto's van de gewone Pixel-tablet

Wat kunnen we verwachten?

Het blijft nog steeds de vraag wat we van zo'n Pixel Pro-tablet mogen verwachten, want het basismodel komt volgens geruchten al met de krachtige Tensor G2-chipset. Een mogelijkheid is dat Google een groter scherm voor het apparaat gebruikt, of dat de speakerdock krachtiger geluid kan produceren. De nieuwe producten moeten namelijk niet alleen werken als een tablet, maar ook als een smart display. De Pro-versie zou zo een soort opvolger van de Nest Hub Max kunnen worden, maar dat blijft voorlopig slechts speculatie.

Gerelateerde artikelen

Een grotere Pixel Pro-tablet zou in ieder geval concurreren met de Samsung Galaxy Tab 8 Ultra, of een mogelijke opvolger die volgend jaar verschijnt. Voorlopig is Samsungs 14,6 inch-Android-tablet nog de enige in zijn soort. Met een Pixel Pro-tablet zou Google tegelijk ook de concurrentie kunnen aangaan met de iPad Pro-tablets van Apple. Wat denk jij over Googles tabletambities? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tablets? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk