'Pixel Fold komt er niet: Google heeft er geen vertrouwen in'

'Pixel Fold komt er niet: Google heeft er geen vertrouwen in'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er komt dan toch geen vouwbare Pixel-telefoon of Pixel Fold zoals hij zou gaan heten. Volgens bronnen heeft Google het project geschrapt omdat het te weinig vertrouwen had in het product. Toch heeft het twee jaar aan de Pixel Fold gewerkt.

Geen Pixel Fold

Dit najaar heeft Google zijn Pixel 6-reeks losgelaten op de wereld, of toch tenminste in de selectie van landen waar hij te verkrijgen is. Volgens geruchten van het afgelopen anderhalf jaar zou Google ons ook verrassen met de komst van de eerste vouwbare Pixel-telefoon, maar die foldable zal niet op de markt verschijnen, dat blijkt uit nieuwe informatie.

Het is Ross Young, topman van Display Supply Chain Consultants (DSCC) die weet dat Google zijn bestellingen voor vouwbare schermpanelen heeft geannuleerd. Dat schrijft hij op Twitter. De DSCC is een organisatie die de industrie van alle soorten van schermpanelen overziet. Google heeft het project stopgezet, omdat het niet geloofde in het succes van de Pixel Fold. Young gelooft dat de prijs daarvoor een doorslaggevende factor speelde, want de telefoon zou waarschijnlijk voor consumenten meer hebben gekost dan de Samsung Galaxy Z Fold 3 als hij effectief was verschenen.

Verouderde camera

De Pixel Fold was twee jaar lang in ontwikkeling en we hoorden in juli 2020 de eerste geruchten over het bestaan van deze vouwbare telefoon. Volgens de laatste informatie begin deze maand zou Google het project uitstellen tot 2022. De Pixel Fold zou ook komen met een ietwat verouderde cameraopstelling, namelijk een die gebaseerd was op de camera van de Pixel 5: een 12,2 MP hoofdcamera in combinatie met een 12 MP groothoeksensor.

De lancering van de Pixel Fold was oorspronkelijk voor 2021 gepland. De telefoon zou dan verschenen zijn op een moment dat Google ook Android 12L wilde uitrollen, dat is een nieuwe versie van Android die speciaal met verbeteringen komt voor vouwbare telefoons en tablets.

Gerelateerde artikelen

Pixel 6 Pro-week

Gelukkig is er ook troost, want het is Pixel 6 Pro-week op Androidworld. Elke dag ontdek je onze nieuwe ervaringen met de Pixel 6 Pro, met alvast: '6 dingen die je wil weten voor je hem koopt'. Vind jij het schrappen van de Pixel Fold een gemiste kans? Misschien is het beter dat Google enkel producten uitbrengt waar het ook echt in gelooft? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk