Pixel Feature Drops: dit zijn de 5 slimme en exclusieve functies voor Pixeltelefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft met de beveiligingsupdate van maart ook nieuwe Pixel Feature Drops beschikbaar gemaakt voor Pixel-telefoons. Dit keer zijn er 5 nieuwe functies en verbeteringen op komst.

Pixel Feature Drop

Eigenaren van een Pixel-telefoon van Google krijgen niet alleen als eerste nieuwe Androidversies en beveiligingsupdates, maar ook de zogenaamde Pixel Feature Drops. Dat is een pakket vol met nieuwe functies en verbeteringen die dus exclusief voor Pixel-eigenaren beschikbaar zijn. Met de beveiligingsupdate van maart ontvangen Pixel-telefoons nu weer een paar verrassingen. We nemen ze alle 4 met je door.

1. Google Recorder

De slimme Recorder-app van Google kan niet alleen audio-opnamen voor je opnemen, de app kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat Recorder Engelstalige vergaderingen, interviews, lezingen of gesprekken voor je kan uitschrijven en dat kan je ontzettend veel werk schelen.

Wil je je audiobestanden delen met iemand die deze app niet heeft? Dat kan nu via een linkje. Dankzij de nieuwe webapp van Google Recorder kun je nu ook een automatische back-up laten maken van de audiobestanden en vanuit hier je opnames beluisteren, transcripties bekijken en zelfs door bestanden zoeken.

Recorder

Recorder

De Recorder-app is een nieuwe en zeer slimme app. De app neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat ..

2. Onderwater foto's maken met je Pixel

Pixel-gebruikers kunnen nu onder water foto's maken zonder de omslachtige camera's die duikers normaliter gebruiken. José Ricardo Lima, software-engineer voor Pixelcamera's, heeft ervoor gezorgd dat de Pixel nu ook werkt met de Kraken Sports’ Universal Smart Phone Housing. Met deze case krijg je toegang tot de camerafuncties van je Pixel, waaronder Nachtzicht, Portretmodus, Bewegingsfoto's en kun je het leven onderwater vastleggen.

Pixel Feature Drops: dit zijn de 5 slimme en exclusieve functies voor Pixeltelefoons

De case is geschikt voor de Pixel 2 en nieuwer en werkt met Android 11, bluetooth en de nieuwste versie van Google Camera en Google Foto's. Je zal wel diep in de buidel moeten tasten voor de case want er wordt 325 dollar voor gevraagd.

Google Camera

Google Camera

Google Camera is de officiële applicatie voor Android om foto's mee te maken en is voor elk toestel beschikbaar dat op Android 4.4 of hoger draait. Het is onder ..

3. Nieuwe wallpapers

De Pixel Feature Drops voegen ook een aantal nieuwe wallpapers toe aan Pixeltelefoons. Het gaat om achtergronden die verschillende culturele momenten vieren met kunstwerken van artiesten over de hele wereld. Google voegt ook nieuwe wallpapers toe die te maken hebben met Internationale Vrouwendag die op 8 maart gevierd wordt. Deze achtergronden zijn gemaakt door het Spaanse duo Cachetejack, die zich richten op de kracht en transformatie van vrouwen.

Pixel Feature Drops: dit zijn de 5 slimme en exclusieve functies voor Pixeltelefoons

4. Smart Compose

Smart Compose is een hulpmiddel die met behulp van kunstmatige intelligentie je kan helpen bij het afmaken van zinnen terwijl je typt. Schrijf je bijvoorbeeld een e-mail op vrijdag? Dan zal de Smart Compose-functie als suggestie 'prettig weekend' geven.

Smart Compose werkt vooralsnog niet in het Nederlands, en kan derhalve alleen Engelstalige berichten voor je aanvullen.

Na Gmail bracht Google Smart Compose naar Google Documenten voor G Suite-gebruikers en via Gboard ook naar Berichten, Telegram en WhatsApp. De tool is nu beschikbaar voor bepaalde chatapps op Pixels.

5. Zzz

Als je de bedtijdfuncties in Google Klok met je Pixel Stand gebruikt, krijg je nu een nieuw bedtijdscherm te zien samen met een nieuw uiterlijk voor meldingen om je te helpen in slaap te vallen. Deze functie is beschikbaar op Pixel-telefoons met ondersteuning voor draadloos laden, dus de Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 4, Pixel 4 XL en Pixel 5.

Klok

Klok

Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..
Pixel Feature Drops: dit zijn de 5 slimme en exclusieve functies voor Pixeltelefoons

Zie jij de bovenstaande functies al op je Pixeltelefoon? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk