Pixel Feature Drops: 4 exclusieve functies (december 2021)

Pixel Feature Drops: 4 exclusieve functies (december 2021)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google verwent gebruikers van zijn Pixel-telefoons regelmatig met een pakket aan exclusieve functies. Dit keer zijn er verbeteringen voor wie Snapchat gebruikt, maar ook de handige Now playing-functie die muziek herkent. Dit zijn de nieuwigheden op een rij.

1. Snapchat-functies

Google werkt samen met Snapchat rond camerafilters op de Pixels, maar nu gaat het ook sneller om een Snap te delen. Met de feature Quick Tap to Snap kan je tweemaal tikken op de achterzijde van de telefoon om een Snap te maken. Dat werkt met de Pixel 4a of recentere modellen. Er komen ook een nieuwe exclusieve filter uit. Om met al deze functies aan de slag te gaan, hoef je alleen Snapchat te openen op je telefoon.

2. Verbeterde Geluidsversterker

De geluidsversterker is een toegankelijkheidsfunctie die mensen met gehoorproblemen helpt ome mensen in hun omgeving beter te verstaan. De versterker werkt nu beter op Pixels omdat je nu met je smartphone kan richten naar je gesprekspartner. Dat helpt je Pixel om op drukkere plaatsen met veel achtergrondgeluid te focussen op de gesprekspartner van de gebruiker. Storend achtergrondgeluid wordt weggefilterd.

Pixel Feature Drops: 4 exclusieve functies (december 2021)

3. Now Playing helpt nummers zoeken (+ Pixel Buds)

Met de Now Playing-functie kan je al jarenlang muzieknummers herkennen en de functie kan ook op de achtergrond werken. De nummerherkenning van Now Playing werkt volledig on-device, maar het kan gebeuren dat je telefoon een bepaald liedje niet herkent. Terwijl je scherm vergrendeld is, kan je voortaan drukken op een zoekknop waarmee je je telefoon de toestemming gebruikt om de zoekmachine van Google in te schakelen om alsnog naar een juiste match te zoeken. Verder druk je op het vergrendelscherm voortaan op de muzieknoot van een nummer om het op te slaan als favoriet. Het werkt op de Pixel 4 en op nieuwe toestellen.

Pixel Feature Drops: 4 exclusieve functies (december 2021)

Er is ook nog een nieuwigheid die gebruikers van de Pixel Buds als muziek in de oren zal klinken. Je kan nu de basniveaus van je oortjes naar wens instellen. Zo kunnen lage tonen in principe tot tweemaal sterker klinken dan wat eerder het geval was.

4. Nieuwe achtergronden

Ter ere van de internationale dag van personen met een handicap die plaatsvond op 3 december heeft Google een speciale reeks achtergronden uitgerold. Daarvoor werkte het samen met de Canadese designer Dana Kearly die zelf een beperking heeft. Er zijn drie nieuwe achtergronden te vinden in het thema 'Beheerde culturele momenten' in 'Achtergrond en stijl'.

Pixel Feature Drops: 4 exclusieve functies (december 2021)

Meer nieuwigheden

En dan zijn er nog twee functies die we nog niet in Nederland en België hoeven te verwachten. Google kan nu in meer landen auto-ongelukken detecteren. Je telefoon vraagt dan of het wel goed met je gaat. Zonder reactie contracteert je smartphone de hulpdiensten. Het is nog niet bekend wanneer deze functie wel bij ons zal verschijnen.

Verder kan Google in de Recorder-app ook meer talen transcriberen, maar ook in het Nederlands kan het nog niet. De Pixel 6 kan nu ook zijn ultrawidebandtechnologie gebruiken. Daarmee kan hij in combinatie met enkele recente BMW-modellen werken als een digitale autosleutel. Het is niet bekend of deze feature werkt in Nederland. Je kan alle Feature Drops-verbeteringen ook nog eens bekijken in onderstaande video.

Populairste nieuws over de Pixel-telefoons:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk