December-patch komt voor sommige Pixel-eigenaren later

December-patch komt voor sommige Pixel-eigenaren later

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate december 2019

De laatste maandelijkse beveiligingsupdates dichtte niet alleen diverse kwetsbaarheden in Android maar kwam ook met een aantal Pixel feature drops. Dit is een pakket met nieuwe functies die exclusief voor de nieuwe en oude Pixel-telefoons beschikbaar komen. Daarbij kun je denken aan Live Caption en nieuwe functies voor Google Duo. Ook de veegbeweging naar beneden om de notificaties te tonen en de Pixel Thema-app voor het aanpassen van de icoontjes, het lettertype en meer komt met de december-patch naar andere Pixel-telefoons.

Nu blijken veel Pixel-bezitters de december-update nog helemaal niet gehad te hebben. Deze Pixel 3 XL-eigenaar meldt zijn frustraties op Twitter en Google reageert: "In de komende dagen zul je een beveiligingsupdate met daarin de verbeteringen van december en januari ontvangen." Google biedt beide updates dus in één pakket aan.

Waarom Google nu een deel van de Pixel-bezitters de december-patch wel aanbiedt en een deel niet om ze later van twee updates in één pakket te voorzien, is niet bekend. De Pixel-telefoons op de redactie zijn wel allemaal voorzien van de laatste patch.

Update-knop

Ook de beloofde werking van de forceer-update-als-ik-op-de-updateknop-druk-knop doet hier zijn werk niet. Google beloofde namelijk dat, als een update beschikbaar wordt gesteld, je deze meteen kan binnenhalen door op updates te checken op je telefoon. Wel is gebleken dat die knop niet altijd dienst doet.

Hebben jullie de december-patch al wel op jullie Pixel-telefoon geïnstalleerd? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk