Pixel Buds Pro-update brengt deze 2 nieuwe functies naar de oordopjes

Pixel Buds Pro-update brengt deze 2 nieuwe functies naar de oordopjes

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google heeft een update voor de Pixel Buds Pro uitgerold waarin spatial audio en headtracking voor de oordopjes beschikbaar worden gemaakt. Wij leggen uit wat je met deze functies kan doen.

Wat is spatial audio en headtracking? 

Door spatial audio (ruimtelijke audio) lijkt het alsof geluid van meerdere kanten komt. Zie het als een laag boven Dolby Atmos die de luisterervaring nog aangrijpender moet maken. Headtracking (hoofdtracking) zorgt er daarbij voor dat het geluid altijd uit dezelfde richting komt en dus niet met je hoofd zal meedraaien. Dit moet als grote voordeel hebben dat het lijkt alsof je ergens live bij bent. De audio wordt namelijk een soort vastgezet.

Om het iets begrijpelijker te maken kun je jezelf het volgende voorstellen: stel je luistert op Spotify - via je Bluetooth-oortjes- naar de zwoele stem van Mia Nicolai, de vrouw die samen met Dion Cooper ons land gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Als je - met hoofdtracking aan - nu je hoofd naar links draait, dan hoor je haar stem meer uit het rechter oortje. Het moet dus echt het gevoel geven alsof ze recht voor je staat.

Gerelateerde artikelen

Nu ook naar Pixel Buds Pro

Spatial audio met headtracking wordt nu door een update ook beschikbaar voor de Google Pixel Buds Pro. Zo meldt Google in een blogbericht. Het bedrijf vermeldt hier onder andere het volgende: ''Klaar om volledig onder te dompelen in ruimtelijke audio? Goed nieuws, de ruimtelijke audiofunctie wordt vandaag uitgerold en wordt de komende week beschikbaar op alle Pixel Buds Pro!''

De functie moet vanaf vandaag uitgerold worden en zal de komende weken op alle Pixel Buds Pro-oortjes beschikbaar moeten zijn. De functie komt niet naar de Pixel Buds A-oortjes en werkt alleen in combinatie met de Pixel 6 (Pro) en de Pixel 7 (Pro). Eén van onze lezers heeft de update al ontvangen en meldt dat het goed lijkt te werken.

Heb jij de update al binnen en hoe werkt spatial audio en headtracking bij jou? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Google Pixel Buds Pro kopen
Google Pixel Buds Pro kopen
Google Pixel Buds Pro kopen

Google Pixel Buds Pro kopen

De Google Pixel Buds Pro zijn oordopjes met noisecancelling. Ze zijn in vier kleuren verkrijgbaar en hebben een batterijduur van 11 uur en 7 uur met ANC ingeschakeld. De oordoppen kunnen draadloos worden opgeladen en profiteren van ruimtelijke audio.

€ 219

Winkelen op:

Bedankt voor de tip, Makie070!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk