Pixel-bezitters met Android 14-opslagproblemen kunnen zich melden

Pixel-bezitters met Android 14-opslagproblemen kunnen zich melden

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sommige mensen met een Pixel-telefoon merken dat ze opslagproblemen hebben nu Android 14 is gearriveerd. Dat is niet fijn, zeker niet omdat er niet een heel directe oplossing is. Wel heeft Google nu de mogelijkheid geïntroduceerd waarmee mensen met dit soort problemen de OTA kunnen testen.

Android 14-probleem door gebruikersprofielen

Android 14 is inmiddels een maand uit en er zijn over het algemeen weinig grote problemen. Er is echter één euvel dat zich voordoet bij mensen die meerdere gebruikersprofielen op hun toestel gebruiken. Je hebt als het misgaat geen toegang meer hebben tot mediaopslag en er zijn zelfs problemen die dan herstarten. Soms zelfs herhaaldelijk, dus het is een behoorlijk vervelend probleem.

Google schrijft: “Vanaf de komende twee weken rollen we een Android-update uit voor gebruikers die met opslagproblemen sinds Android 14 te maken hebben, zodat hun apparaten weer werken. Helaas kunnen met deze update mogelijk geen gegevens worden hersteld van apparaten die herhaaldelijk opnieuw opstarten. We testen momenteel de aankomende Android systeemupdate over-the-air. Voor apparaten waarbij de primaire gebruiker geen toegang heeft tot de mediaopslag, kan dit het probleem verhelpen zonder de gegevens van het apparaat te wissen. Vul dit formulier in om de testupdate binnen 24 uur te ontvangen. Het kan 1-2 uur duren voordat de update volledig is.”

Gerelateerde artikelen

De oplossing

Google werkt ook samen met gebruikers om tijdelijke workarounds te delen. Dat is op dit moment een fabrieksreset te doen (Factory Data Reset). Hiermee wordt de opslagruimte van je apparaat gewist, dus eerst een backup van je gegevens maken voordat je hiervoor kiest.

Heb je trouwens wel een Pixel met Android 14, maar gebruik je niet meerdere gebruikersprofielen? Houd dat nog even zo, tot de over the air-update wereldwijd wordt uitgerold. Op die manier voorkom je dat je het slachtoffer van het probleem wordt terwijl de oplossing zo dichtbij is.

Heb jij problemen met je Pixel? Laat het nu weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk