Pixel 8 moet nog komen, maar Pixel 8a is al gelekt

Pixel 8 moet nog komen, maar Pixel 8a is al gelekt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er zijn beelden verschijnen waarvan wordt gedacht dat ze zijn van de Pixel 8a. Google heeft daarbij gekozen voor een veel ronder ontwerp, maar houdt de bekende Pixel-camerabalk.

Pixel 8a

Op 4 oktober kondigt Google zijn nieuwe toestellen aan: Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Het is traditie dat er dan in het tweede kwartaal van het nieuwe jaar een a-toestel wordt aangekondigd. Dat is een iets goedkopere versie van de vlaggenschip-Pixel, die toch veel goede eigenschappen van het toestel leent. Wat precies de eigenschappen van Google Pixel 8a zijn weten we niet, maar we zien op een gelekte afbeelding wel hoe het toestel er mogelijk uitziet.

Een X-poster genaamd yabhishekhd toonde wat handson beelden van het toestel. Het toestel is veel ronder als je kijkt naar de afgeronde hoeken. We zien ook een matte finish van het metaal, maar de rug is juist weer glanzend, zoals we kennen van de Pixel 7a. We zien daarin twee camera’s in een pil-achtige uitsnijding. Het toestel is blauw zoals in de Pixel 8 Pro-lekken.

Nieuwe Google-telefoons

We vragen ons wel af of deze beelden wel kloppen: die randen aan de voorzijde zijn wel heel dik. De werktitel van het toestel is Akita en de kans is aanwezig dat de Tensor G3-chip erin zit van Google zelf. Vanzelfsprekend heeft Google er zelf nog geen aankondigingen over gedaan: dat moet immers de voorloper ervan nog aankondigen. Dat laat gelukkig niet lang meer op zich wachten, maar dat geldt niet voor 8a: die verwachten we echt pas over ongeveer 8 maanden.

Het kan dus ook zijn dat deze foto’s een prototype zijn dat nog flink onder handen wordt genomen, waardoor deze beelden wel kloppen, maar niet het eindresultaat zijn. We houden het toestel in de gaten.

Wat vind jij van die ronde hoeken, is het een beetje te veel, of maakt dit wel een duidelijker verschil met de ‘hoofdtoestellen’? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk