'Pixel 7 (Pro)-camera's volledig gelekt: alles over de hardware'

'Pixel 7 (Pro)-camera's volledig gelekt: alles over de hardware'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een ontwikkelaar heeft alle informatie over de camerahardware van de Pixel 7 -serie gelekt. Er komen op hardwaregebied geen grote upgrades, maar de ontwikkelaar vond ook aanwijzingen over een high-end, mogelijk een 'Ultra'-variant. Er is ook info gelekt over de camera's van een vouwbare telefoon.

Pixel 7-camera's

Google gaf ons in mei al onverwacht een blik op de Pixel 7-serie, maar daarbij kregen we geen informatie over de specificaties van de twee toptelefoons. Een ontwikkelaar genaamd Kuba Wojciechowski heeft nu in code van Google alles ontdekt over de camera's van de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro.

De twee telefoons behouden hun 50 MP Samsung ISOCELL GN1-hoofdcamera, net als de 12 MP IMX381-hoofdcamera. We kennen ze beide al van de Pixel 6-serie. Het Pixel 7-basismodel krijgt een upgrade voor de selfiecamera, want hij werkt nu met dezelfde 11 MP sensor als de Pro-versie. Vorig jaar kreeg de Pixel 6 Pro een betere 11 MP selfiecamera vergeleken met de 8 MP sensor van het Pixel 6-basismodel. Eerder was al gelekt dat Google kiest voor een betere selfiecamera voor zijn Pixel 7.

Geen grote upgrade

Op het vlak van de periscoopcamera gaat Google wel wijzigingen doorvoeren bij zijn Pixel 7 Pro. De 48MP Sony IMX586-camera wordt verruild voor de GM1-sensor van Samsung. Het is niet duidelijk waarom Google die omschakeling maakt, want die camerasensor van Samsung is op papier geen echte upgrade, eerder een alternatief.

Gerelateerde artikelen

Als je alles samenneemt dan kan je concluderen dat Google geen grote hardware-upgrade zal geven aan de camera's van zijn telefoons. Mogelijk wil het bedrijf vooral zijn software verbeteren, met name de beeldverwerking en camerafuncties.

Pixel Notepad en Pixel 7 Ultra

Verder deelt Wojciechowski nog een aantal opmerkelijke vondsten. Zo ontdekte hij de camerahardware voor een Pixel 7-variant die nog krachtiger is dan de Pro-versie. Naast de 50 MP hoofdcamera en de 12 MP groothoekcamera wil Google bij deze telefoon een extra IMX787-sensor toevoegen, dat is een 64 MP camera. Hoe Google die camera wil gebruiken, is niet duidelijk.

Als laatste zijn ook de specificaties gelekt van een vouwbare Pixel-telefoon. Regelmatig duikt er nieuws op over een zogenaamde 'Pixel Notepad', maar de toekomst van het toestel is nog heel onzeker. Volgens de informatie de ontwikkelaar heeft ontdekt, krijgt de telefoon een 50 MP GN1-camera, een 12MP IMX363 en een 12MP IMX386. Wat denk jij over de specificaties in dit artikel? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Pixel-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk