Pixel 7 weigert Google Pay-betalingen totdat je de vingerafdrukscanner gebruikt

Pixel 7 weigert Google Pay-betalingen totdat je de vingerafdrukscanner gebruikt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Pixel 7-serie is onlangs aangekondigd en gezichtsontgrendeling op de telefoons is weer terug van weggeweest. Die gezichtsontgrendeling komt wel met een compromis waar menig Pixel 7-bezitter hoogstwaarschijnlijk in de supermarkt al tegenaan is gelopen.

Pixel 7 weigert Google Pay-betalingen

De gezichtsontgrendeling op de Pixel 7 (Pro) is een softwarematige functie en maakt dus niet gebruik van de biometrische authenticatie zoals op de Pixel 4-serie te vinden is. Die telefoons zijn namelijk uitgerust met een Soli-sensor en twee infraroodscanners. Deze vorm van geavanceerde gezichtsherkenning kan ook gebruikt worden voor het beveiligen van bankapplicaties of wachtwoordmanagers.

Gerelateerde artikelen

De gezichtsontgrendeling op de Pixel 7 werkt redelijk goed. Dat heb ik zelf al ondervonden tijdens het testen. Toch heeft Google niet aangegeven dat de ontgrendeling alleen werkt voor het lockscreen. Apps die om biometrische authenticatie vragen, zoals bank-apps en wachtwoordmanagers kunnen dus geen gebruik maken van deze gezichtsontgrendeling. Google heeft al bevestigd dat de gezichtsontgrendeling op de Pixel 7 een klasse 1 biometrisch systeem is, dat niet is vrijgegeven voor het ontgrendelen van beveiligde apps zoals Google Pay en Google Wallet. Daardoor hebben Pixel 7-eigenaren problemen met betalingen via de telefoon.

Warme wafel werd koud

Afgelopen weekend wilde ik voor een wafel met slagroom betalen, maar de betaling via Google Wallet (voorheen Google Pay) en ABN Amro werd geweigerd. Vervolgens probeerde ik het met de ING-app en ook die betaling werd geweigerd. Uiteindelijk kon ik afrekenen met een betaalverzoek. Ook 9to5Google doet melding van het probleem. Volgens deze website heeft dit te maken met gezichtsontgrendeling en de vingerafdrukscanner. Als je alleen gezichtsontgrendeling gebruikt op de Pixel 7 of Pixel 7 Pro, dan weigert Google Wallet automatisch een transactie via NFC. De foutmelding tijdens het afrekening komt zonder uitleg.

Gebruik je dus gezichtsontgrendeling op de Pixel 7, dan zal je waarschijnlijk tegen problemen aanlopen met NFC-betalingen kunnen krijgen. Bij het gebruik van ontgrendeling via de vingerafdruk is dat niet het geval.

Google heeft nog geen reactie gegeven en hopelijk stelt het bedrijf snel een update beschikbaar die uitlegt waarom gezichtsontgrendeling niet kan worden gebruikt voor contactloze betalingen met de telefoon.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk