Pixel 6-update moet vingerafdrukscanner probleem aanpakken

Pixel 6-update moet vingerafdrukscanner probleem aanpakken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt een software-update uit voor Pixel 6-gebruikers. Het wil een einde maken aan de kritiek van gebruikers over de vingerafdrukscanner. Gebruikers stellen dat de scanner traag is of soms helemaal niet reageert bij het ontgrendelen.

Google Pixel 6-update

Wie al een Pixel 6 in handen kon krijgen, kan de komende tijd een update verwachten. Het gaat om build 'SD1A.210817.037', zoals die heet. In de changelog van Google blijft het stil over wat er juist is verbeterd aan de telefoons, maar een Amerikaanse provider verklapt wel alvast wat er verandert:

"De huidige software-update verbetert de prestaties van de vingerafdrukscanner van je apparaat", staat te lezen op de Verizon-site. Op die website is trouwens een andere buildnummer te zien, maar dat komt omdat de provider een eigen 'branded'-variant van de Pixel 6-reeks verkoopt. Heel wat gebruikers klaagden de voorbije weken over de vingerafdrukscanner en de klachten gingen van traag ontgrendelen tot scanners die meerdere aanrakingen nodig hebben om te werken.

Hoopvol nieuws

In ons artikel 'Pixel 6 Pro: 6 dingen die je wil weten voor je hem koopt' lieten we je al weten dat wij geen problemen met de vingerafdrukscanner ondervinden. Googles optische scanner onder het scherm is niet de allersnelste, maar het is ook geen storende factor voor de gebruikservaring. Toch is het een goede zaak dat Google de prestaties onder de loep heeft genomen. Eerder kregen we namelijk de volgende verklaring van een support-medewerker te zien op Twitter:

Pixel 6-update moet vingerafdrukscanner probleem aanpakken

"Sorry voor de moeilijkheden. De vingerafdrukscanner van de Pixel 6 maakt gebruik van aangepaste beveiligingsalgoritmen. In bepaalde omstandigheden kan die extra beveiliging ertoe leiden dat verificatie meer tijd in beslag neemt, of dat er een meer direct contact met de sensor is benodigd", aldus de medewerker.

Die eerdere verklaring deed vermoeden dat Google geen mogelijkheden zag voor prestatieverbeteringen. De update wordt gefaseerd uitgerold voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Hier op de reactie is de update op het moment van schrijven nog niet te zien. Heb jij hem al wel beet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Meer over de Google Pixel 6-reeks

Wil je alles weten over wat deze telefoons voor jou te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder, want het is onze speciale Pixel 6 Pro-week. Verwacht binnenkort ook de review van de Pixel 6 Pro op Androidworld. Heb jij vragen over onze ervaringen met de Pixel 6 Pro? Stel ze dan in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk