'Pixel 6 (Pro) vangt 150% meer licht en is 80% sneller'

'Pixel 6 (Pro) vangt 150% meer licht en is 80% sneller'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Een medewerker van het Britse Carphone Warehouse is iets te snel geweest met het publiceren van de productpagina van de Pixel 6 (Pro). Hierdoor komen we nog meer details over de aankomende Pixels te weten. Zo zou de camera van de Pixel 6 (Pro) veel meer licht moeten kunnen opvangen dan zijn voorganger. De nieuwe renders brengen tevens nog meer nieuwe details aan het licht.

Bredere beeldhoek

Afgelopen donderdag verspreidde geruchtenverspreider Evan Blass op Twitter nog de officiële persafbeeldingen van de Pixel 6-serie van Google. We kregen toen de officiële ‘persrenders’ en enkele aankomende functies te zien. Het lek van Carphone Warehouse bevestigt nu deze eerdere renders en toont tevens nieuwe informatie. Zo valt te lezen dat de camera van de Pixel 6 (Pro), door onder andere de grotere sensor, maar liefst 150% meer licht kan opvangen dan zijn voorganger. Ook zal de camera enkele nieuwe functies krijgen.

Naast de ‘Magic Eraser, die het mogelijk maakt om storende objecten uit een foto te verwijderen, krijgt de Pixel namelijk ook 'Face Unblur'. Een functie die ervoor kan zorgen dat een wazig en/of vervaagt gezicht scherper gemaakt kan worden. Ook de selfie camera kan overigens op een update rekenen. Deze krijgt een bredere beeldhoek waardoor het makkelijker wordt om groepsselfies te maken.

Gezellig met zijn allen op de foto door de beeldhoek van 94 graden

Gezellig met zijn allen op de foto door de beeldhoek van 94 graden

80% sneller

Als laatst is er ook over de veelbesproken Tensor-chipset weer het nodige gelekt. Deze zou 80% sneller moeten zijn de zijn dan Qualcomm Snapdragon 765G uit de Pixel 5. De chip zal tevens beschikken over Google’s eigen beveiligings-chip: de Titan M2. Deze zou nog beter moeten zijn in het beveiligen van onder andere persoonlijke data, beveiligde betalingen en het algehele besturingssysteem in vergelijking met de Titan M (1). Dan nog even heel kort de accu: deze moet het volgens Google zo'n 34 uur vol gaan houden.

'Pixel 6 (Pro) vangt 150% meer licht en is 80% sneller'

Het 'ohhh dit is hem gevoel'

Het is al lange tijd de trend dat toestellen ruim van te voren gelekt worden. Vooral Google spant hierin de kroon door vaak zelf van te voren al beelden en specificaties te delen. Dit is vooral een marketingkwestie, want we hebben het daardoor al sinds maart over de Pixel 6 (Pro). Het 'wow', 'omg', 'ohhh dit is hem' gevoel krijgen we hierdoor echter al lang niet meer. Wat vind jij hiervan? Laat jij je het liefst verrassen of wil je alles zo snel mogelijk weten? Laat het achter in de reacties hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk