'Pixel 6 heeft merkloze high-end chipset, meer details bekend'

'Pixel 6 heeft merkloze high-end chipset, meer details bekend'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is meer bekend over de Pixel 6-processor. Het zal gaan om een merkloze chipset waarbij de prestaties vergelijkbaar zijn met die van de Snapdragon 870. Google wil daarmee niet concurreren met de Snapdragon 888 van Qualcomm.

Google Pixel 6-processor

Sinds de laatste weken regent het geruchten over twee aankomende Google-vlaggenschepen: de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. We kregen de eerste renders te zien en hoorden al over de periscoopcamera van de Pixel 6 Pro. Maar wat ook opvallend is, is de processor, want Google maakt dit keer niet zoals anders gebruik van het aanbod aan Qualcomm-processors.

De geruchtenverspreiders Yogesh en Max Weinbach brengen nu nieuwe informatie naar buiten over de processor van de toestellen die Google vermoedelijk samen met Samsung ontwikkelt. De processor heeft als codenaam 'Whitechapel' en het gaat om een high-end exemplaar. Volgens de twee mannen zijn de prestaties grofweg gelijk aan die van de Qualcomm Snapdragon 870.

Focus op AI

Die chipset van Qualcomm is in feite een overklokte versie van de Snapdragon 865 uit 2020. Je kan het dus gerust het kleinere broertje noemen van de Snapdragon 888, de krachtigste high-end processor van Qualcomm. Google heeft geen plannen om echt te concurreren met Qualcomm met zijn processor, maar het bedrijf wil daarentegen focussen op machinelearning. De rekenkracht op het vlak van kunstmatige intelligentie (AI) is dus wel even hoog vergeleken met die van topchipsets.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Pixel 6-reeks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk