Pixel 5a raakt snel oververhit, Google onderzoekt de zaak

Pixel 5a raakt snel oververhit, Google onderzoekt de zaak

De Pixel 5 a lijkt problemen te hebben met oververhitting, en doorgaans ligt het gebruik van de camera daarvoor aan de basis. De Pixel 5a stopt vroegtijdig met filmen omdat hij te heet wordt, en Google onderzoekt de problemen.

Pixel 5a-probleem

Reviewers en gebruikers van de Pixel 5a melden op sociale media een ernstig probleem met de nieuwe Pixel 5a-smartphone. Googles voordeligste toestel wordt te snel heet wanneer je de camera-app gebruikt. CNET meldt dat de telefoon na enkele minuten al stopt met filmen in een 4K-resoltutie, en zeker wanneer je filmt met een hoger framerate van 60 frames per seconde. Verschillende media beamen het probleem.

Het probleem stelt zich niet alleen wanneer je in de hoogst mogelijke resolutie en framerate filmt, maar ook bij Full HD-opnames. Een gebruiker probeerde om te livestreamen met zijn Pixel 5a en hij kreeg na een uur filmen een waarschuwing voor oververhitting. Als de telefoon warm wordt tijdens het gebruik van de camera-app, gaat hij ook automatisch trager werken in een poging om af te koelen.

Google onderzoekt de feiten

Google is volgens Android Authority bewust van het probleem en het onderzoekt nu specifiek de problemen met de camera-app. He tis op dit moment nog niet duidelijk of het om een softwarefout gaat of een probleem met de hardware van de telefoon.

De Google Pixel 5a is Googles midrange-telefoon die met de Snapdragon 765G uitkomt. Het apparaat lijkt in veel aspecten op de Pixel 5a die vorig jaar op de markt kwam, en hij heeft een 6,34 inch AMOLED-scherm en twee camera's op de achterkant. De smartphone wed op 17 augustus voorgesteld, maar hij komt niet in Europese landen op de markt. Mogelijk zal hij Nederland en België bereiken via grijze import.

Google Pixel 5a
4680 mAh
128 GB
Qualcomm Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel 5a

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties