Pixel 5 wordt niet meer gemaakt: hier koop je 'm nog in Nederland

Pixel 5 wordt niet meer gemaakt: hier koop je 'm nog in Nederland

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Googles Pixel-gamma is dit jaar flink door de war geschopt. Het jaar begon met geruchten over de Pixel 5a, die mogelijk niet op de markt zou komen. Uiteindelijk werd de Pixel 5a 5G afgelopen week aangekondigd, maar dat pas nadat Google al verschillende details over de aanstaande Pixel 6 en Pixel 6 Pro uit de doeken had gedaan. Met de Pixel 6 in aantocht, is het einde van de Pixel 5 en 4a 5G aangebroken – hoewel ze nog wel in Nederland te koop zijn.

Google Pixel 5 en Pixel 4a 5G

Het vlaggenschip uit de Google Pixel-reeks, de Google Pixel 5, verdwijnt na minder dan één jaar van het podium. Dat de productie van het toestel zo vroeg wordt afgebroken, is opvallend. Googles Pixel 6 verschijnt naar verwachting namelijk pas in oktober; tot die tijd zal de Pixel-reeks het zonder high-end model moeten stellen.

Pixel 5 wordt niet meer gemaakt: hier koop je 'm nog in Nederland

Een reden voor het stopzetten van de productie, wordt niet gegeven door Google. Wel werd eerder het gerucht verspreid dat Google de gevolgen voelt van Qualcomm's chiptekorten; mogelijk kon het onvoldoende exemplaren van de Snapdragon 765G ‘bemachtigen’ om zowel de Pixel 5a als de Pixel 5 beschikbaar te houden.

Het andere toestel dat door Google wordt afgeserveerd, de Pixel 4a 5G, is de spirituele voorganger van de Pixel 5a 5G die afgelopen week werd aangekondigd. Specificaties van de twee Google Pixel-telefoons zijn vrijwel gelijk aan elkaar. Van dit toestel werd eerder dan ook al verwacht dat Google de stekker eruit zou trekken na de Pixel 5a 5G-lancering. Wat het beëindigen van de productie van het toestel zal betekenen voor de beschikbaarheid in Europa, waar de 5a 5G niet verschijnt, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

In de Amerikaanse Google Store zijn zowel de Google Pixel 4a 5G als de Pixel 5 uitverkocht. In een reactie tegenover The Verge bevestigde Google dat de toestellen ‘gedurende de komende weken’ definitief uitverkocht raken. Zowel de Duitse als de Franse Google-winkels hebben nog voorraden van de Pixel 5 en de Pixel 4a 5G. Hoe groot de voorraden zijn van de Europese winkels, maakte de zoekgigant niet bekend.

Laatste Pixel 5 of 4a 5G kopen

Voorlopig zijn zowel de Google Pixel 5 als de Pixel 4a 5G nog beschikbaar bij Europese webwinkels. Mocht je de telefoon graag in Nederland kopen – eventueel met een abonnement – dan kun je bij Belsimpel of Mobiel.nl terecht. Hieronder vind je daarvoor de prijzen ten tijde van publicatie:

  • Google Pixel 5 kopen (8 GB/128 GB) - Belsimpel - 668 euro
  • Google Pixel 5 kopen (8 GB/128 GB) - Mobiel.nl - 669 euro
  • Google Pixel 4a 5G kopen (6 GB/128 GB) - Belsimpel - 634 euro
  • Google Pixel 4a 5G kopen (6 GB/128 GB) - Mobiel.nl - 633 euro

Koop je het toestel liever direct van Google in Duitsland of Frankrijk, of bij MediaMarkt in Duitsland, dan kun je hieronder terecht voor de prijzen ten tijde van publicatie. Let wel, de webwinkels sturen producten niet direct naar Nederland. Bij MediaMarkt kun je ze afhalen in de winkels, of je zal van een importeerdienst gebruik moeten maken. Dat laatste geldt ook voor de Google-winkels.

Google Pixel 6 onderweg

Mocht je graag het beste van het beste in huis halen, dan is het wellicht verstandig om nog even te wachten voordat je op de bestelknop drukt. Google lanceert immers, zo wordt verwacht, in oktober de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Die toestellen krijgen voor het eerst een Google-chipset, de Tensor SoC, en bevatten een geheel vernieuwde cameramodule. Eerder liet Google alvast de eerste renders van het officiële ontwerp zien. Zoals verwacht komen ze niet officieel naar Nederland toe, maar mogelijk zal je ze wel via grijze import kunnen aanschaffen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk