Download hier gratis de officiële Pixel 4a-achtergronden

Download hier gratis de officiële Pixel 4a-achtergronden

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4a

Het vermoeden ging dat Google de Pixel 4a tijdens I/O 2020 zou onthullen; door het coronavirus zat er niks anders op dan het evenement volledig te annuleren. Daardoor liep de onthulling van de 4a tevens vertraging op: in eerste instantie werd verwacht dat de telefoon vanaf 22 mei volop in de winkels zou liggen. Volgens een Duitse telecomoperator zou de telefoon vanaf 5 juni in winkels verspreid worden. Gelukkig weten we alvast hoe de camera’s van de Pixel 4a zullen presteren en zijn de specificaties ook geen verrassing meer. Ter afsluiting zijn ditmaal ook ‘alle achtergronden’ gelekt (via XDA).

Achtergronden Pixel 4a

Alle achtergronden van de Google Pixel 4a op een rijtje, beeld: XDA-Developers

Via Technolike Plus, het YouTube-kanaal dat ook de camera-review van de Pixel 4a plaatste, zijn alle achtergronden van Google Pixel-telefoon gelekt. Het YouTube-kanaal heeft een exemplaar van de 4a in handen gekregen en plaatst sindsdien informatie over het toestel online. Achtergronden die door het kanaal zijn geplaatst, hebben een Full HD+-resolutie (2.340 bij 1.080 pixels). Wat opvalt is dat de achtergronden allemaal ruimte openlaten in de linkerbovenhoek, de plaats van de inkeping van de 4a. Net zoals de uitgebrachte Pixel 4 en 4 XL, is een achtergrond met de modelnaam present op de Pixel 4a.

Downloaden

Voor het downloaden van de Pixel 4a-achtergronden, kan je terecht bij deze Mega-link. Onbekend is of Google de Pixel 4a ook zal voorzien van bewegende achtergronden, zoals het doet sinds de Pixel 2-serie. Voor meer achtergronden die standaard op alle Pixel-toestellen aanwezig zijn, kan je terecht in de Google Achtergronden-app. Google heeft in elk geval weer zijn best gedaan bij de Pixel 4a, met verschillende abstracte vormen en de ‘Humans of Flat’-vormgeving die je ook steeds vaker terug kan vinden in Google-apps. Of wat dacht je van achtergronden met een (lieve) kat of hond? Voldoende om uit te kiezen.

Gelekte beelden

Over het design van de Pixel 4a, kunnen haast geen vragen meer bestaan

Googles aanstaande Pixel 4a zou een 5,81-inch scherm bevatten, met een 2.340 x 1.080-resolutie. Er is gekozen voor een OLED-paneel, net zoals bij de duurdere Pixel 4 en Pixel 4 XL. Google neemt bij de Pixel 4a afscheid van zijn Project Soli-hardware, en schakelt om naar een vingerafdrukscanner op de achterzijde van de Google Pixel-telefoon. Google voorziet de 4a van een Snapdragon 730-chipset, 6 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen. Opladen van de 3.080 mAh-batterij kan met 18 watt, draadloos laden is niet mogelijk. Op de achterzijde vinden we de 12,2 MP-sensor uit de Google Pixel 4 (XL).

Prijzen en beschikbaarheid

Vermoedelijk zal de Pixel 4a niet officieel in de Benelux beschikbaar komen. Over de lancering van de Google Pixel 4a, zijn nog geen officiële uitspraken gedaan. Nu Google I/O niet plaats zal vinden, is het aan Google om alsnog een extern (online) evenement te organiseren. Google zou de prijs van de Pixel 4a hebben bijgesteld na de lancering van de iPhone SE. Vermoedelijk is de midrange-telefoon vanaf juni te koop voor 349 euro; een pak goedkoper dan de prijzen van de Pixel 4 en 4 XL. Wat vind je van de Pixel 4a? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk