'Pixel 4 kan je straks ook in Nederland bedienen via Motion Sense'

'Pixel 4 kan je straks ook in Nederland bedienen via Motion Sense'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 Motion Sense

De Google Pixel 4 en de Google Pixel 4 XL komen met Googles eigen Soli-sensor die op een geavanceerde manier bewegingen kan registeren. Hij speelt dan ook een belangrijke rol in de gezichtsherkenning van de Pixel 4-reeks. Een van de andere functies die de chip mogelijk maakt is Motion Sense, waarmee je via radiotechnologie met een hoge frequentie, je telefoon kan bedienen zonder hem aan te raken. Je kan vanuit de lucht bewegingen maken met je hand, om zo door de gebruikersinterface te navigeren.

9To5Google heeft nu een lijst vrijgegeven van landen waar Google de toelating heeft gekregen om de radiotechnologie toe te passen en Nederland maakt deel uit van de lijst met landen waar Motion Sense zal werken. In ons land maken gsm-masten en satellietverbindingen geen gebruik van het deel van het spectrum dat Google voorziet voor de radiotechnologie van Motion Sense.

Motion Sense

Ondersteunde apps

Verder is ook onderstaande lijst met media-apps gelekt die eveneens ondersteuning zullen bieden voor de navigatie zonder aanraking. De belangrijkste muziekapplicaties zullen met Motion Sense werken, waaronder Spotify, YouTube Music en Amazon Music. Het lijkt er dus op dat Google alvast met verschillende ontwikkelaars van derde partijen heeft samengezeten om de integratie mogelijk te maken.

Media-apps zijn ook in het bijzonder geschikt voor bediening zonder aanraking, dat zagen we ook bij de LG G8s ThinQ. Je kan met dat toestel met handbewegingen tussen muzieknummers bladeren of het volume aanpassen. Of Motion Sense beter werkt dan de implementatie van LG, dat zullen we ontdekken na 15 oktober, wanneer de telefoons worden onthuld.

Pixel 4 gelekt onleaks

Amazon Music

Amazon Music

Met Amazon Music krijg je toegang tot de on-demand streamingservice van Amazon, met meer dan 40 miljoen nummers, duizenden afspeellijsten en gepersonalisee ..
YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk