Google Pixel 3 XL-teardown toont lastig te repareren Samsung-beeldscherm

Google Pixel 3 XL-teardown toont lastig te repareren Samsung-beeldscherm

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Demontage

Erkende reparateurs van apparaten zoals telefoons, iFixit heeft een de-constructie uitgevoerd bij de Pixel 3 XL om zo te onderzoeken waaruit de telefoon precies bestaat. Hun algemene conclusie over de apparaten, is dat ze niet zijn ontworpen met herstelvermogen in gedachten. Het meest waarschijnlijke onderdeel dat beschadigd zal worden, het scherm, is het moeilijkst te bereiken voor de reparateur. De score die de Pixel 3 XL bij iFixit heeft behaald voor herstelbaarheid van schade van het apparaat is 4/10 punten, terwijl dit bij de Pixel 2 XL nog 6/10 was en de eerste generatie Pixel XL kreeg zelfs een 7.

De demontage is echter nuttig voor meer dan alleen een score met betrekking tot schadereparatie, omdat iFixit de tijd nam om elke component onderweg te identificeren en ons daarmee een paar extra inzichten in het apparaat bood. Bijvoorbeeld, in tegenstelling tot geruchten dat de Pixel Visual Core was bijgewerkt, bevestigt de demontage visueel dat een bijna identieke Google SR3HX-chip in gebruik is.

Google Pixel 3 XL teardown

Samsung-beeldscherm

In de diepste laag van de Pixel 3 XL is het geheim gevonden van het bekroonde beeldscherm van Google: een Samsung AMOLED-paneel en dezelfde Samsung-aanraakcontroller als in de Galaxy S9+. De Pixel 2 XL werd uitgerust met een LG OLED-display en dat scherm kampte met problemen. Google besloot blijkbaar om van display-leveranciers te veranderen. Het bedrijf gebruikte vorig jaar nog een Samsung-scherm in de kleinere Pixel 2, die vrij was van de problemen van de grotere Pixel. Dit jaar zijn de rollen dus omgedraaid.

Hieronder kun je de teardown zien van de Google Pixel 3.

Via: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk