'Pixel 3 wordt door Google zelf gemaakt'

'Pixel 3 wordt door Google zelf gemaakt'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google als hardwarefabrikant

De Nexus-toestellen werden altijd gemaakt in samenwerking met een Android-fabrikant en de toestellen droegen altijd de naam van de fabrikant. Met de introductie van de Pixel veranderde Google dit. De Google Pixel en Google Pixel XL zijn gemaakt in samenwerking met HTC. De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL zijn gemaakt door respectievelijk HTC en LG. Toch zijn deze toestellen in de markt gezet als eigen smartphones, waarmee Google een nieuwe weg insloeg.

Inmiddels heeft Google veel meer eigen hardware geïntroduceerd. Zo zijn er de eigen WiFi-router, de Google Home-speakers, de Chromecast en de Daydream View. Met de overname een groot deel van de smartphone-afdeling van HTC voor 1.1 miljard dollar (930 miljoen euro) kreeg Google heel veel expertise in handen.

Productie in eigen hand

Men gaat er nu vanuit dat de productie van de Pixel 3 en Pixel 3 XL volledig in handen van Google ligt. Dit blijkt uit documenten die de Duitse website WinFuture in handen heeft gekregen. De smartphone-afdeling van HTC zou vermoedelijk ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nog aan te kondigen toestellen. Foxconn, de grote smartphoneproducent die al jaren producten voor onder andere Apple produceert, zou verantwoordelijk zijn voor de productie van de Pixel 3.

Beide toestellen zouden verder een Snapdragon 845-chipset krijgen en voorzien worden van nieuwe hardware voor het scherm. Het enige dat we hierover tot nu toe hebben gezien zijn de opgedoken screenprotectors. De Pixel 3 XL zou een scherminkeping krijgen, de kleinere variant niet. Men gaat er vanuit dat beide smartphones net als vorig jaar weer in oktober worden aangekondigd. Een officiële lancering in de Benelux is er tot nu toe nog niet geweest. Wellicht dat hier verandering in komt aangezien Google Assistant straks ook Nederlands kan maar dit is erg on zeker.

Ondertussen heeft deze creatieveling een aantal afbeeldingen gemaakt van hoe hij hoopt dat de Pixel 3 eruit komt te zien.

Afbeelding van de vermoedelijke Pixel 3

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk