Eigenaren Pixel 3 en Pixel 3 XL klagen over opgezwollen batterijen

Eigenaren Pixel 3 en Pixel 3 XL klagen over opgezwollen batterijen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

Het is al even geleden, maar in 2018 introduceerde Google de derde generatie Pixel-telefoons. Bijna twee jaar geleden dus. Sommige eigenaren zullen alvast op zoek zijn naar een opvolger, terwijl een steeds grotere groep mensen langer met hun toestellen willen doen. Als eigenaar van een Pixel 3 of Pixel 3 XL komt het leven van je telefoon mogelijk vroegtijdig ten einde door een opgezwollen batterij.

Opgezwollen

Zowel op Reddit als op het Google Support Forum worden veel meldingen gemaakt van Google Pixel 3 en Pixel 3 XL-toestellen met opgezwollen batterijen, zo meldt Android Police. In het supportforum van Google zijn al meer dan 113 reacties, waarvan veel gebruikers die melden dat de batterij van de Pixel 3 (XL) die ze in bezit hebben, is opgezwollen. In een hoesje valt zo’n opgezwollen batterij niet op, vandaar dat veel gebruikers nu pas zien dat hun batterij is opgezwollen.

Opgezwollen batterij

In sommige gevallen, zoals bij Artem van AP, werd de opgezwollen batterij pas opgemerkt zodra de telefoon niet meer draadloos op kon laden. Tegelijkertijd wordt het draadloos laden gezien als één van de mogelijke aanleidingen voor een opgezwollen batterij. Bij draadloos opladen komt immers meer warmte vrij dan bij het opladen met een ‘normale’ oplader. Warmte kan veel effect hebben op de levensduur van de batterij; mogelijk roept de warmte bij de batterijen van de Pixel-toestellen een chemische reactie op.

Veiligheidsrisico

Mocht je telefoon een opgezwollen batterij bevatten, dan is het aan te raden om hem niet meer te gebruiken. Opgezwollen batterijen kunnen in het uiterste geval namelijk ‘exploderen’ en daarmee je veiligheid in gevaar brengen. Daarnaast zorgt het er op Pixel 3-toestellen voor dat waterbestendigheid kopje onder gaat, er kan namelijk water in de behuizing komen door de randen op de achterzijde.

Opgezwollen batterij

Google zou momenteel vervangende Pixel-toestellen opsturen naar klanten die een opgezwollen batterij in hun telefoon tegenkomen. Op het Support Forum raadt het bedrijf klanten aan contact op te nemen met Google. Indien je een Pixel 3 of Pixel 3 XL-telefoon in België of Nederland aangeschaft hebt, dan kan je eventueel bij de lokale verkoper aankloppen. Loopt dat uit op niets, dan kan je met de Google-servicedesk in de Benelux contact opnemen.

Eenmalige oplossing

Google meldt dat het gaat om een eenmalige oplossing, die ook beschikbaar is voor klanten die geen garantie meer hebben op hun Pixel-telefoon. Mocht je een Google Pixel 3 of Pixel 3 XL hebben, dan is het aan te raden om de achterkant van je telefoon te controleren. Is er ruimte ontstaan tussen de achterkant en de behuizing van je telefoon, neem dan direct contact op met Google.

Heb jij momenteel last van een opgezwollen batterij in jouw Pixel 3 of Pixel 3 XL? Zo ja, ben jij van plan contact op te nemen met Google? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk