‘Camera’s van Pixel-telefoons werken soms niet op Android 11’

‘Camera’s van Pixel-telefoons werken soms niet op Android 11’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 2 (XL)

Voor iedereen die ooit een Google Pixel-telefoon in bezit heeft gehad - of een van onze Pixel-reviews heeft gelezen - moge het duidelijk zijn dat Pixel-telefoons in de meeste gevallen garant staan voor goede foto’s. Er zit echter ook een keerzijde aan het kopen van Google Pixel-toestellen: hardwareproblemen hebben zich de afgelopen jaren flink weten op te stapelen - het recentste voorbeeld daarvan, kun je bij de Google Pixel 3 (XL) terugvinden in de vorm van opgezwollen batterijen.

Hardware heeft uiteraard niet het eeuwige leven, maar een opgezwollen batterij binnen twee jaar is wel een behoorlijke prestatie. Hetzelfde geldt voor cameraproblemen die zich voordoen op de Pixel 2 (XL). Android Police rapporteert dat verschillende Google Pixel 2 (XL)-eigenaren melden dat ze hun camera’s niet meer kunnen gebruiken. In sommige gevallen gebeurde dat pas na de recente Android 11-update.

Google Pixel XL en Pixel 2 XL

Eigenaren van de Google Pixel 2 of Pixel 2 XL geven in de Google Play Store aan dat ze de camera-app van de telefoon in sommige gevallen wel kunnen openen, maar dat ze vervolgens een zwart scherm zien. In andere gevallen lijkt de camera-app te detecteren dat er iets mis is met de camera en crasht hij direct na het openen. Het inzetten van een andere camera-app lijkt het probleem niet te verhelpen voor Pixel 2-eigenaren.

Supportpagina

Op de supportpagina van Google, waar verschillende cameraproblemen van Pixel-toestellen worden behandeld, staat dat het advies is om de cache van de camera-app te verwijderen. Bij de reviews op de Play Store wordt vaak aangegeven dat deze stap is uitgevoerd, maar niet de oplossing biedt waar gebruikers naar op zoek zijn. Voor sommige gebruikers was dit probleem sinds Android 10 aanwezig, terwijl anderen melden dat de camera’s sinds Android 11 niet meer werken.

Google Pixel 4 XL

Googles Pixel 4 (XL) heeft in sommige gevallen ook last van dit probleem

Buiten problemen met de Pixel 2 (XL), heeft AP ook problemen met de Pixel 4 geconstateerd. Op de redactie zijn er vooralsnog geen problemen opgemerkt op de Google Pixel 4 XL of onze Google Pixel 3a. Indien jij last hebt van de cameraproblemen, laat dit dan weten in de reacties onder het artikel. Laat dan ook gerust weten welke software-versie jij draait en hoe vaak dit voorkomt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk