Pas op voor 'Pink WhatsApp' malware: het is een scam

Pas op voor 'Pink WhatsApp' malware: het is een scam

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp is in de afgelopen jaren vaak het doelwit van malware, datalekken en beveiligingsproblemen geweest. Het is dan ook een van 's werelds meest populaire berichten-apps en dat maakt de app aantrekkelijk voor criminelen. Die criminelen hebben nu weer voor een nieuwe dreiging gezorgd. Malware met de naam 'Pink WhatsApp' wordt momenteel namelijk via de chatapp verspreid. Lees verder om te ontdekken wat deze malware inhoudt en hoe je jezelf kunt beschermen.

Pink WhatsApp: een nieuwe dreiging

WhatsApp-malware is kwaadaardige software die zich voordoet als een legitieme app, maar in werkelijkheid schadelijke activiteiten op je apparaat uitvoert. Deze malware verspreidt zich vaak via links, bijlagen of nep-apps, en is erop uit je persoonlijke gegevens te stelen. Je telefoon kan ook worden geïnfecteerd met andere schadelijke software. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en verdachte berichten en niet op vreemde links te klikken.

De 'Pink WhatsApp'-malware de nieuwste zorgwekkende ontwikkeling die WhatsApp-gebruikers treft. Het is een vorm van malware die zich voordoet als een bijgewerkte versie van WhatsApp met nieuwe functies en een roze thema. Zodra gebruikers deze nep-app installeren, kunnen criminelen toegang krijgen tot persoonlijke gegevens, inclusief inloggegevens en contactlijsten. Die gevoelige gegevens kunnen oplichters vervolgens gebruiken om andere accounts te hacken, op het dark web verkopen of voor andere illegale en kwaadaardige doeleinden gebruiken. Het lijkt verdacht veel op de roze WhatsApp-kloon uit 2021.

Bescherm jezelf tegen malware

Om jezelf te beschermen tegen WhatsApp-malware zoals de Pink WhatsApp-scam, is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen:

  • Blijf altijd alert: Wees voorzichtig met verdachte berichten en links, vooral als ze afkomstig zijn van onbekende afzenders.
  • Installeer alleen officiële apps: Download WhatsApp alleen vanuit de officiële app-winkels, zoals de Google Play Store of de Apple App Store. 
  • Houd je apps up-to-date: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van WhatsApp en andere apps op je apparaat hebt geïnstalleerd, omdat updates vaak essentiële beveiligingspatches bevatten. Zorg er ook voor dat je apps automatische updates vanuit de Play Store ontvangen.
  • Schermvergrendeling: Gebruik een methode voor schermvergrendeling zoals een pincode of vingerafdrukvergrendeling.
  • Houd je telefoon up-to-date: Installeer altijd de laatste Android-beveiligingsupdates

Gebeuren er vreemde dingen op je telefoon? Dan bestaat de kans dat er malware op zit. In dit artikel leer je wat de mogelijke tekenen zijn van malware-apps en wat je eraan kan doen. Voorkomen is daarbij beter dan genezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over malware? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

Via: 91Mobiles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk