Google 'Phone Hub' is nieuwe verbinding tussen telefoon en Chromebook

Google 'Phone Hub' is nieuwe verbinding tussen telefoon en Chromebook

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Phone Hub

Google heeft met Chrome OS en Android twee besturingssystemen in handen die ook steeds meer op elkaar gaan lijken. Chromebooks werken met Android-apps, tablets verschijnen met Chrome OS en de twee systemen krijgen ook vergelijkbare functies. Android 11 komt bijvoorbeeld met een schermopnamefunctie, maar die is ook al voor Chromebooks in de maak.

Google werkt nu aan een nieuwer manier om telefoons en Chromebooks beter met elkaar te laten werken, en die heet 'Phone Hub'. Het gaat om een handige verbinding tussen je Android-telefoon en Chromebook die vergelijkbaar is met de Jouw Telefoon-app van Microsoft voor Windows 10. Het lijkt er alleen op dat bepaalde functionaliteiten nog verder gaan. Hier ontdek je drie functies die 9To5Google ontdekt heeft in de instabiele Canary-versie van Chrome OS.

1. Bedieningsscherm van je telefoon

Onderaan in de taakbalk van Chrome OS vind je rechts de snelle instellingen van je Chromebook, maar net ernaast vind je ook het bedieningsscherm van je gekoppelde telefoon. Je ontdekt daar als eerste de basisinformatie zoals de naam van het apparaat, de accucapaciteit, de volume-instellingen en wifi-status. Daarnaast kan je ook in één klap het volume op stil zetten.

Daarnaast kan je de hotspot aanzetten om je Chromebook met het internet te laten verbinden. Het paneel werkt ook met de Vind mijn apparaat-functie van Android. Je kan dus met je Chromebook via een knop de ringtone van je telefoon laten afspelen om het apparaat te vinden.

Beeld van de functie

2. Taken verderzetten

"Taken verderzetten", zo heet de functie die is ontdekt in een instabiele versie van Chrome OS, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe de functie precies zal werken. Mogelijk kan je webpagina's op je telefoon in één keer ook te zien krijgen op je Chromebook, maar een beschrijving in de code van Chrome OS lijkt erop te wijzen dat Google nog meer in petto heeft met de functie.

"Deze functie laat gebruikers geopende in-app acties en Chrome-tabbladen van hun telefoon verderzetten op hun Chrome OS-apparaat", aldus een beschrijving. Het lijkt er dus op dat je met een geopende app op je smartphone meteen verder kan op je Chromebook. Voorlopig ontbreken nog alle details, maar dit zou weleens kunnen uitgroeien tot een erg handige functionaliteit.

Acer Chromebook 315

3. Meldingen van je telefoon tonen

Niet iedereen zal het even handig vinden, maar Chrome OS krijgt met Phone Hub de mogelijkheid om meldingen van je smartphone te openen op Chromebooks. Veel van de kracht van deze functie zal afhangen van de manier waarop je Chromebook met meldingen kan omgaan. Vermoedelijk zal je op Chromebooks meteen een snel antwoord kunnen geven op een inkomend bericht, maar of dat met alle berichten-apps zal werken is nog niet bekend.

Beschikbaarheid

Google is zijn Phone Hub nog volop aan het testen en voorlopig ontbreken nog veel details over de mogelijkheden. Toch lijkt het erop dat het gaat om een breed palet aan functies waarmee je vanuit je Chromebook je telefoon kan bedienen. We krijgen Phone Hub mogelijk te zien met de lancering van versie 90 van Chrome OS.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk