Philips Hue Wall Switch maakt oude lichtknoppen slim(mer)

Philips Hue Wall Switch maakt oude lichtknoppen slim(mer)

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Slimme verlichting en ouderwetse lichtschakelaars gaan niet samen: als de schakelaar op de uit-modus staat, ontvangt de lamp met oude schakelaars geen stroom meer en verlies je dus alle slimme eigenschappen. Philips zegt dit op te lossen met de ‘Hue Wall Switch’, waarmee je oude lichtknoppen slim zou kunnen maken.

Philips Hue Wall Switch

Een oud huis verslimmen heeft zo zijn voordelen, maar levert ook een aantal (technische) problemen op. Wil je altijd je slimme lampen kunnen bedienen, dan zou je eigenlijk alle oude lichtknoppen uit de muur moeten halen. Op die manier voorkom je dat de stroomvoorziening van je lamp stil komt te liggen, en de lamp daardoor niet meer reageert op je commando's om de lampen aan te zetten. Dat heeft tegelijkertijd nadelen voor de momenten dat je telefoon buiten bereik is en het niet mogelijk is om spraakcommando's te geven; je kan dan de lampen namelijk niet handmatig in- of uitschakelen.

Philips Hue Wall Switch maakt oude lichtknoppen slim(mer)

Signify, de Nederlandse fabrikant die achter de schermen werkt aan Philips Hue-apparatuur, zegt dit probleem opgelost te hebben met een product dat in maart op de markt komt – de Philips Hue Wall Switch. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, vervangt de module niet je hele schakelaar: het voegt enkel een klein apparaatje toe in je lichtschakelaar. Hoe oud de schakelaar in je muur is, maakt volgens Signify niet uit voor de werking van het product.

Gerelateerde artikelen

Werkt met de Hue-bridge

Nadat de module achter de lichtschakelaar is gemonteerd, houdt deze contact met je Hue Bridge; de Bluetooth-lampen van Hue werken helaas niet met deze Wall Switch. Vervolgens kun je met de lichtschakelaar je lampen uitschakelen en daarna met de Hue-app je lampen inschakelen. Je kan, zoals verwacht mag worden, ook je lampen uitschakelen terwijl de lichtschakelaar op de ‘aan-stand’ staat. Schakel je de lampen liever in of uit middel spraakcommando's? Ook dan kun je naar hartenlust van de Wall Switch gebruikmaken.

Philips Hue Wall Switch maakt oude lichtknoppen slim(mer)

Met de Hue Wall Switch gaat Signify de concurrentie aan met producten van partijen als Fibaro en lichtschakelaar-ontwikkelaar Busch-Jaeger. In het geval van Fibaro gaat het om de Smart Implant – om deze module te gebruiken heb je wel apparatuur uit het Fibaro-ecosysteem nodig. Busch-Jaeger heeft verder zijn eigen ‘Friends of Hue’-lichtschakelaar. Hoewel de uitkomst van het gebruik van de schakelaar op hetzelfde is, dient daarvoor wel de gehele schakelaar vervangen te worden.

Gerelateerde artikelen

Hue Wall Switch lancering

Signify heeft aangekondigd dat de Philips Hue Wall Switch op 9 maart in Nederland en België op de markt zal arriveren. De prijs voor één Wall Switch ligt op 39,99 euro, terwijl je voor twee switches (in één pakket) 69,99 euro zal betalen. Dat er pakketten met meer switches beschikbaar komen, lijkt ons evident. Wat vind jij van de Hue Wall Switch? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Philips Hue

Philips Hue

Met de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. Of je nu Bluetooth of een Hue Bridge gebruikt met je verlichting, je kunt e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk